Nokia lansirala tri nova telefona iz C serije

Kompanija HMD, dom Nokia telefona, predstavila je tri nova pristupačna telefona iz C serije.

Nakon uspješne prošle godine u kojoj su ostvarili rast prodaje, Nokia se uzda da će isto napraviti i sa nastavkom pomenute serije, iz koje sada dolaze tri nova uređaja – Nokia C21, Nokia C21 Plus i Nokia C2 2nd Edition.

Ono u čemu u kompaniji ostaju dosljedni jeste želja da nova tehnologija bude dostupna svima, pa se novi modeli ističu nešto nižom cijenom u odnosu na konkurenciju, a predstavljeni su i kao bezbjedni, pouzdani i izdržljivi.

Uobičajeno za Nokia-u, bateriju karakteriše izdržljivost i dugotrajnost, a sva tri telefona isporučuju se sa Androidom 11 u Go izdanju. 

Nokia C21 Plus

Prvo ime od ova tri noviteta pokreće Unisoc SC9863A čip koji ima više jezgara, što unapređuje memorijske sposobnosti, a ne stavlja na prevelika iskušenja bateriju. Nju je u ovom modelu moguće naći u dva izdanja, sa kapacitetom od 4.000 mAh i od 5.050 mAh.

Nije izdržljiva samo baterija, već i metalno kućište sa zaštitnim staklom na ekranu otpornim na prašinu, prljavštinu i kapljice. Glavna kamera ima 13, a prednja 5 MP. Kamera ima odličan autofokus koji će doći do izražaja bez obzira da li pravite fotografije, skenirate kodove ili vršite plaćanje.

Bezbjednost je pojačana tehnologijom otključavanja otiskom prsta i prepoznavanjem lica.

Nokia C21

Ovaj model pokreće isti čip kao i prethodni, a ima i isti metalni okvir i ekran od 6,5 inča te istu softversku podršku sa minimalno preinstaliranim aplikacijama, što vama ostavlja prostora za biranje aplikacija po vašoj želji.

Razlika u odnosu na prethodni model je baterija od 3.000 mAh sa podrškom od 5 W (kod Plus modela duplo veći), dok kamere imaju 8 i 5 MP.

Nokia C2 2nd Edition

Ovaj model dolazi kao nasljednik Nokie C2 i ima izmjenjivu bateriju kapaciteta 2.400 mAh, s podrškom za punjenje od 5 W. Dijagonala ekrana je 5,7 inča, a na zadnjoj strani telefona nalazi se kamera sa 5 MP, dok je prednja 2 MP. Osim pouzdanosti i izdržljivosti, ovaj model nudi i veliku slobodu povezivanja.

Novina u Nokia-i je i to što nastavlja sa povećanjem asortimana dodatne opreme dolaze sa nizom dodataka, uključujući žičane i bežične slušalice.

 

Fotografija: Promo / HMD