Nokia ima novu seriju tableta, predstavljen prvi model T20

HMD Global, matična kuća Nokia telefona, intenzivno radi i predstavlja novu seriju tableta, a prvi model je T20.

Nokia T20 donosi potpuno nove funkcije, ali i 2K ekran, uz tri godine mjesečnih ažuriranja i dvije godine besplatnih nadogradnji operativnog sistema. 

Iz kompanije ističu kako je posljednjih godina drastično porasla upotreba tableta. Iz tog razloga su odlučili da rade na novim uređajima. Naglašavaju da će T20 ponuditi kvalitete kakve ljudi očekuju i od njihovnih mobilnih telefona. 

S tim u vezi, fokus im ostaje na sigurnosti i softveru. Uređaj dolazi sa Google Kids Space-om, pouzdanim načinom na koji djeca mogu da istražuju aplikacije, knjige i video-zapise. Roditelji mogu da prate aktivnosti djece poput Family Link-a. 

Novi tablet može da se pohvali i dugotrajnošću baterije. Dolazi sa bržim punjenjem, baterijom sa 8.200 mAh  koja omogućava 15 sata pregledanja web-a, 7 sati poziva ili 10 sati gledanja filmova.

Zvučnici su stereo sa OZO reprodukcijom, a Dual Microphones usmjerava zvuk u glasnom okruženju.

Takođe, sklopili su partnerstvo sa Spotify i ExpressVPN. Spotify će omogućiti vlasnicima uređaja T20 pristup 70 miliona pjesama i 2,9 miliona podcast-a. Nudi dodatnu kontrolu nad vašom privatnošću na mreži, ExpressVPN će biti dostupan za probni period.