Nokia G21 je i zvanično predstavljena

Naslijednik modela G20, Nokia G21 dolazi sa poboljšanom baterijom koja traje i do tri dana.

Nova Nokia je opremljena Unisoc-om T606, osmojezgarnim procesorom sa 8 CortexA2 jezgra i 75 A6 jezgra.

Veličina ekrana je 6,5 inča, čiji je materijal LCD, a rezolucija je 720 p i podržava brzinu osvježavanja od 90 Hz.

Poboljšana baterija od 5.050 mAh omogućava korisnicima rad na telefonu i do tri dana. Nokia je poboljšala svoj način štednje energije, pa tako omogućava dva sistema rada. Prvi nivo režima uštede se pokreće kada je preostalo 20% baterije, a drugi nivo napajanja, režim štednje, dostupan je na 10% kako bi se dodatno produžio vijek trajanja baterije.

Povećana je i brzina punjenja na 18 W, a telefon dolazi sa punjačem od 10 W. Novi model telefona je 5% tanji od prethodnika, pa je sa 9,2 mm sveden na 8,5 mm.

Glavna kamera ima senzor od 50 MP sa funkcijom Super Resolution koji omogućava jasnije detalje na fotografijama, a podržava i noćni režim. Od ostalih kamera u setu, tu su još i makro senzor od 2 MP i senzor dubine od takođe 2 MP.

Kada je u pitanju skladištenje i brzina rada, novi model ima 4 GB RAM-a i 64 GB ili 128 GB interne memorije, sa trostrukim slotom za SIM karticu. Telefon je samo 4G LTE te ne postoji podrška za 5G.

U poslijednje vrijeme, proizvođači telefona skener otiska prsta postavljaju sa strane, što je i u slučaju ovog uređaja. Poboljšana mu je i funkcija otključavanja licem.

Telefon dolazi sa instaliranim Android 11 OS i tri godine ažuriranja bezbjednosnih zakrpa. Po cijeni od 170 evra biće dostupan u dvije boje: nordijsko plava i sunset.

Uz telefon dolazi punjač od 10 W i USB kabal, a na određenim tržištima u kutiji će biti i slušalice i zaštita za ekran.

Njegovo kućište je napravljeno od 100% recikliranih materijala.