Nokia G11 Plus stiže s kamerom od 50 MP i baterijom koja traje tri dana

Nokia je u februaru lansirala model pametnog telefon G11, a sada je predstavljen i uređaj G11 Plus.

Njegova prednost, kako navode iz kompanije, je snažna baterija, koja može izdržati tri dana bez punjenja. Iako nije poznato o kakvoj bateriji je konkretno riječ, s obzirom na to da uređaj Nokia G11 ima bateriju od 5.050 mAh, očekuje se da Plus model stigne sa sličnom, ako ne i snažnijom.

Nokia G11 Plus posjeduje 6,51 inčni ekran HD+ rezolucije i brzine osvježavanja od 90 Hz. Na prednjoj strani nalazi se selfie kamera od 8 MP. Glavna kamera od 50 MP smještena je na zadnjoj strani telefona, unutar pravougaonog ostrva, a uz nju tu je i dodatna od 2 MP, kao i LED blic. Zadnji panel posjeduje skener otiska prsta za biometrijsku autentifikaciju.

Uređaj pokreće Unisoc T606 procesor. Dolazi sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, proširive preko microSD ulaza do 512 GB. Posjeduje priključak za slušalice od 3,5 mm i USB-C port, a dolazi u dvije boje – plavoj i sivoj.

Telefon koristi operativni sistem Android 12, a iz kompanije obećavaju dvije nadogradnje OS-a i tri godine mjesečnih bezbjednosnih ažuriranja.

Na evropskom tržištu trebalo bi da košta manje od 200 evra. Ako uzmemo u obzir karakteristike, ovaj telefon bi i cjenovno trebao odgovarati kupcima, pogotovo ljubiteljima Nokia uređaja, kojih sigurno nije malo.