Nokia 1.4 ili šta sve zamo o nasljedniku Nokia 1.3 modela

Kompanija HMD Global planira da lansira novi ultra povoljni pametni telefon, a izgleda da će to biti Nokia 1.4, nasljednik modela Nokia 1.3.

Novi telefon će imati quad-core CPU sa 1.3 GHz. Ova specifikacija je standard kod svih telefona koji nastaju na jeftinijoj platformi, ali Nokia je odlučila da ode jedan korak dalje.

Tako bi kamera na poleđini telefona trebalo da ima dual setap, a baterija masivnu 4.000 mAh snagu. Što se tiče ekrana, Nokia 1.4 će imati nešto veći ekran od svog prethodnka, odnosno 6.51-inčni LCD.

Novi telefon će podržavati dual SIM opcije, ali samo jedna od kartica će biti kompatibilna s 4G mrežom, dok je druga opcija za 2G, ukoliko takve postavke budu neophodne. Novi vlasnici telefona će imati na raspolaganju i hybrid ulaz za MicroSD karticu, s obzirom da on dolazi uz 16 GB interne memorije.

Zanimljivo je i da će telefon imati skener otiska prsta, ali još uvijek nije poznato da li će se on nalaziti na poleđini ili sa strane uređaja.

Inače, model Nokia 1.3 je predstavljen u martu prošle godine, tako da se očekuje da će novi model na tržište stići u prvom kvartalu tekuće godine.