Neki od najzanimljivijih noviteta predstavljenih na MWC21

Iako se održao u posebnim uslovima, na sajmu Mobile World Congress (MWC21) u Barseloni nije nedostajalo zanimljivih noviteta.

Pogledajmo što je još od zanimljivih noviteta bilo dostupno:

Kompanija Lenovo predstavila je modele tablet računara Yoga Tab 13 i 11, te jeftinija izdanja Tab M7, M8 i Tab P11 Plus. Prva dva navedena uređaja su specifična po tome što se mogu okačiti za nešto ili postaviti kako bi samostalno stajali, zahvaljujući novom postolju od nehrđajućeg čelika.

Dolaze sa LCD zaslonima koji imaju zaštitni sloj protiv otisaka prstiju i podržavaju korištenje digitalne olovke Lenovo Precision Pen 2.

Yoga Tab 11 pokreće MediaTekov Helio G90T. Može se pohvaliti ekranom rezolucije 2K sa tehnologijom Dolby Vision. Tab P11 Plus ističe se ekranom dijagonale 11 inča  i rezolucijom 2000 x 1200 piksela te četverostrukim zvučnicima sa Dolby Atmosom.

Takođe, predstavljen je i Smart Clock 2, njihov novi uređaj za pametni dom koji istovremeno može služiti kao radio, noćno svjetlo, podloga za punjenje i lični pomoćnik. Stiže u avgustu, po cijeni od 89,99 evra.

Postoji i drugi razlog zašto je povezivanje nužno – nemaju ugrađenu bateriju. Biće dostupne od ove godine za 599 evra.

Predstavili su Alcatel 1, povoljan (59 evra) pametni telefon s operativnim sistemom Android 11. Telefon ima ekran dijagonale pet inča (12,7 centimetara), a na evropsko tržište bi trebalo da stigne u avgustu.

Tu i Alcatel pametni sat za djecu MoveTime Family Watch 2, sa podrškom za 4G i video pozive.

Kompanija ZTE najavila je YouCare, sistem za praćenje i nadzor na daljinu ušiven u majicu kratkih rukava. On  se može povezati sa mrežama 5G kako bi omogućio praćenje raznih zdravstvenih parametara poput EKG-a, disanja, temperature tijela, znojenja…

Objelodanjeno je i da će Deutsche Telekom će udružiti snage sa Samsung-om kako bi razvili ekološki prihvatljiviji pametni telefon za široke narodne mase. Biće ga lakše popraviti, a imaće i zamjenjivu bateriju.

Narednih dana premijere bi mogli imati novi Huawei, Nokia, Sony i uređaji mnogih drugih proizvođača.