Najnoviji iOS 15 je tu, a evo kako ga preuzeti

Novi iOS 15 je stigao, ali čini se da su utisci korisnika podijeljeni. Ipak, ako želite da ga preuzmete, evo i kako to da uradite:

Prvi korak jeste da provjerite da li ste napravili backup. Kada napravite sigurnosnu kopiju, treba da idete na Settings > General > Software Update i pričekate nekoliko sekundi. Kako biste dovršili proces, potrebno je da kliknete na opciju Install Now, koja će se ubrzo pojaviti. Nakon toga ukucajte lozinku te, ukoliko želite, prihvatite uslove korištenja. Kada ste završili sa svim koracima, vaš iPhone će se ponovo upaliti i biti nadograđen na iOS 15.

Brojni korisnici ističu i nedostatke ove nadogradnje. Iako je najavljeno, SharePlay, Find My, Universal Control i još nekoliko stavki dalje nije dostupno. 

Vjerovatno najveći nedostatak odnosi se na SharePlay koji je korisnicima trebalo da omogući zajedničko gledanje videa ili slušanje muzike tokom FaceTime poziva. Apple je ipak upozorio na vrijeme da bi ova stavka mogla da kasni. 

Takođe, korisnici iPad-a moraće se strpiti za funkciju Universal Control koja  nudi opciju povlačenja kursora sa Mac-a prema iPad-u. 

Ako je vjerovati informacijama koje kruže, Apple čeka dolazak novog hardvera i novu generaciju nadolazećeg operativnog softvera.