Najbolje aplikacije za uređivanje videa na telefonu

Video snimci koje gledate na TikTok-u, Instagram-u, Facebook-u i YouTube-u često se proizvode na računarima, ali sada kada su mobilne aplikacije za uređivanje video zapisa sposobnije nego ikada, mnogi ljudi uređuju video zapise direktno na svojim telefonima.

Puno je impresivnih aplikacija za stvaranje video magije koje su dostupne za Android i iOS. Neke od ovih aplikacija su zasnovane na šablonima, što znači da sve što treba da uradite je da izaberete fotografije i video klipove, a aplikacija će proizvesti zanimljiv finalni proizvod. Druge aplikacije vam daju gotovo istu kontrolu kao i sofisticirani softveri za uređivanje videa na računarima, sa alatkama za slojeve, promjenu vremenskog rasporeda, pokretne efekte i uređivanje zvuka.

Adobe Premiere Rush

Premiere Rush omogućava jednostavno uređivanje uz profesionalne alate, sinhronizaciju sa Creative Cloudom i mogućnost rada na više uređaja. Besplatna verzija je dostupna, ali premium plan nudi više funkcija i prostora za skladištenje.

InShot

InShot je popularan zbog svoje jednostavnosti i lakoće korištenja. Omogućava dodavanje muzike, teksta, naljepnica, filtera i efekata. Besplatna verzija je vrlo funkcionalna, ali oglasi su sastavni dio aplikacije.

Apple iMovie

iMovie je popularna aplikacija za uređivanje videa koja je dostupna ekskluzivno za Apple uređaje. Nudi jednostavan korisnički interfejs sa alatima za isijecanje, dodavanje tranzicija, tekstova i muzike. iMovie, takođe, omogućava korisnicima da kreiraju trejlere i filmove pomoću ugrađenih šablona. Aplikacija podržava 4K rezoluciju i sinhronizaciju sa iCloudom, omogućavajući rad na projektima sa više uređaja. Besplatna je za sve Apple korisnike.

Canva Video Editor

Canva je poznata po svojim alatima za grafički dizajn, a njen video editor je jednako impresivan. Omogućava korisnicima da kreiraju video zapise pomoću šablona, dodaju tekst, muziku, animacije i prelaze. Canva Video Editor je idealan za one koji žele brzo i jednostavno da kreiraju atraktivne video zapise bez potrebe za naprednim tehničkim znanjem. Besplatna verzija nudi osnovne funkcije, dok premium verzija donosi dodatne resurse i alate.