Najbolje aplikacije za navigaciju, a nisu Google Maps

Google Maps ostaje neprikosnoven lider među navigacionim aplikacijama, ali postoje alternative koje posebno briljiraju u trenucima kada je offline navigacija od suštinskog značaja. Razmatramo nekoliko opcija koje nude impresivne mogućnosti u ovoj oblasti.

Sygic GPS Navigation & Maps (Nije besplatna)

Sygic je lider u navigacionom softveru, a njihova mobilna aplikacija donosi naprednu offline podršku. Korisnici mogu preuzeti mape svih zemalja, a zahvaljujući partnerstvu s TomTom, informacije su visoko relevantne. Aplikacija nudi besplatna ažuriranja mapa nekoliko puta godišnje, podršku za tačke interesa (POI), GPS navigaciju za pješake i glasovne naredbe koje uključuju imena ulica. Dostupna je za iOS i Android uređaje, kao i za CarPlay i Android Auto, ali nije besplatna, nudeći sedmodnevnu probu.

MAPS.ME

Ako vam nisu bitne integracije s CarPlay ili Android Auto, MAPS.ME je odličan izbor. Pruža impresivnu podršku za offline mape, generiše rute za različite načine prevoza i koristi precizne OpenStreetMap podatke. Potpuno je besplatna i dostupna za iOS i Android uređaje.

OsmAnd Maps

OsmAnd nudi bogatstvo offline mapa s podrškom za CarPlay. Koristi OpenStreetMap podatke, pruža različite načine kretanja i redovno ažurira mape. Iako nema podršku za Android Auto, dostupna je za Android uređaje.

TomTom GO Navigation (Nije besplatna)

TomTom je lider s impresivnom offline podrškom za 150 zemalja. Podaci se direktno preuzimaju iz aplikacije, pružajući ne samo rute već i informacije o ograničenjima brzine, radovima na cestama i drugim važnim detaljima. TomTom koristi svoje mape, obezbjeđujući najtačnije podatke. Dostupna je za iOS i Android uređaje, uz 30-dnevni probni period.