Najavljene Meta Quest 3 VR naočare

Kompanija Meta najavila je nove Meta Quest 3 VR naočare koje će stići ove jeseni.

Nove slušalice donijeće osvježeni dizajn u odnosu na prethodne, koji će biti čak 40 odsto tanji, a jedna od stvari koje je važno pomenuti je da će posjedovati novi Snapdragon procesor koji će omogućioti još snažniji doživljak virtualne stvarnosti.

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta-e, nije otkrio mnogo detalja, ali je ipak jeste osnovne informacije – da će slušalice Meta Quest 3 biti objavljene na jesen, te da će više detalja biti otkriveno na konferenciji Meta Connect 27. septembra. Pretpostavlja se da bi tada one mogle biti lansirane, ili bi mogle biti otvorene prednarudžbe.

Pošto su Meta Quest 2 slušalice za virtuelnu stvarnost predstavljene 13. oktobra 2020, spekuliše se da bi Meta Quest 3 mogle stići u oktorbu ove godine. Početna cijena novog uređaja iznosiće 499 dolara, što je za 100 dolara više u podnosu na prethodni, čija cijena iznosi 399 dolara.

Što se tiče karakteristika, Quest 3 će imati opciju osnovne memorije od 128 GB, sa mogućnošću proširenja za one koji žele više prostora. Takođe, novi uređaj trebao bi imati dvostruko bolje grafičke performanse, tako da korisnici mogu očekivati kvalitetnije vizuelne prikaze i iskustva u VR igrama.

Važna nadogradnja je High-fidelity color Passthrough, zahvaljujući kojem se stvarni svijet može vidjeti u realnoj boji, a ne u crno-bijeloj, kao što je slučaj sa PSVR 2.

Iz Meta-e poručuju da će vlasnici ovih slušalica moći da komuniciraju s virtualnim i stvarnim svjetovima istovremeno, što donosi neograničene mogućnosti za istraživanje.