Najavljen 14. Zaplet Gradskog pozorišta Jazavac

Kompanija m:tel i ove godine uz Međunarodni festival glumca “Zaplet”

Predstavljajući najnovije uspjehe pozorišta, kao i premijeru predstave “Bog masakra” danas je u Banjaluci na konferenciji za medije najavljen  i program Međunarodnog festivala glumca “Zaplet 14 – U krugu porodice” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke.

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac i selektor ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca “Zaplet 14” najavio je program festivala i izjavio da je srećan jer je u širu selekciju festivala ušlo mnogo dobrih predstava, a najbolje u takmičarsku selekciju. Najavljen je i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Vladimirke Velage “samo sam se igrala”, javno čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i program “Razgovor sa glumcima” u sklopu kojeg će se predstaviti Miloš Timotijević, Tamara Dragičević, Boris Šavija i Milan Marić. Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine Mladen Đukić, reditelj i animator, Snježana Mišić, glumica i Marko Dukić, multimedijalni umjetnik.

Kao društveno odgovorna kompanija m:tel je uvijek tu kako bi doprinio dobrobiti cijelog društva, za stvaranje ljepšeg i boljeg okruženja za život pojedinaca i zajednice. Između ostalih, svoju podršku nesebično pruža institucijama kulture, a jedna od njih svakako je i Gradsko pozorište Jazavac. “Svjesni da je ovo pozorište mjesto dobre energije i mjesto koje okuplja mlade i vrijedne ljude, uz pozorište „Jazavac“ smo od njegovih samih početaka, a posljednjih godina smo ponosni pokrovitelji i Međunarodnog festivala mladog glumca „Zaplet“. Radujemo se ovogodišnjem programu i odličnim predstavama koje su pred nama” izjavila je Milica Kondić, rukovodilac sektora za marketing kompanije m:tel.

“Zaplet 14” trajaće od 22. do 28. oktobra 2022. godine, a detaljan program festivala potražite na stranici gpj.ba