Najava premijera novih serija i novih sezona poznatih serija na HBO Max platformi

Pogledajte šta ćemo novo gledati na HBO Max striming platformi

Od kreaotora popoularne serije Euphoria, Sema Levinsona, te Reza Fahima i Abel Tesfaje, poznatijeg pod scenskim imenom The Weeknd, stiže serija o kojoj se mnogo piše i čita, „Idol“ (The Idol).

Izvor fotografije: HBO press servise

Nova HBO serija Idol imaće premijeru 5. juna na HBO Max striming platformi, a prva epizoda emitovaće se istog dana i na HBO kanalu u 20.00 časova. Inače, serija  je i premijerno prikazana na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Glavnu mušku ulogu glumiće se Abel Tesfaje kojeg prvi put gledamo u ulozi glumca, dok je za žensku glavnu ulogu odabrana Lily-Rose Depp, poznatija kao ćerka Johnny Deepa.

Radnja je prati posrnulu pop zvijezdu Jocelyn, koja će u želji da se vrati na staze slave pomoć potražiti u savremenom kultu kojim upravlja samoprozvani guru Tedros. Ubrzo s njim ulazi u ljubavnu vezu, a razvoj njihovog odnosa moći ćemo pratiti kroz šest epizoda prve sezone.

U najavi su i nove sezone poznatih serija And Just Like That  i True Detective koje sa nestrpljenjem očekujemo.

Druga sezona serije And Just Like That imaće premijeru 22. juna na HBO Max striming platformi kada u ponudu dolaze prve dvije epizode.

Izvor fotografije: HBO press servise

Poznato nam je da će se Parker, Nixon i Davis vratiti kao Carrie, Miranda i Charlotte. Ono što je mnoge uzbudilo je povratak Johna Corbetta, koji je u originalnoj seriji glumio Aidana, jednu od Carrienih ljubavi.

A na radost brojnih obožavatelja nova sezona donosi još jedno dobro poznato lice. Potvrđeno je kako se na male ekrane vraća Kim Catrall kao legendarna Samantha Jones iako samo u jednoj sceni.  Samantha, koja se u seriji preselila u London, telefonski će razgovarati sa Carrie Bradshaw.

Uprkos negativnim komentarima, serija je oborila rekorde striminga, tako da je logična odluka bila da se nastavi sa emitovanjem druge sezone.

Nakon četverogodišnje pauze serija True Detective spremna je za svoj veliki povratak. Poznata je činjenica da svaka sezona sa sobom donosi sasvim drugačiju misteriju i nov detektivski par, a četvrtu sezonu True Detective: Night Country takođe ne zaobilazi ovo pravilo.

HBO objavio je video koji otkriva da će u nadolazećoj četvrtoj sezoni svoje detektivske sposobnosti pred kamerama pokazati glumice Jodie Foster i Kali Reis, te sa nestrpljenjem čekamo i zvaničan datum premijere.

Radnja četvrte sezone odvijaće se unutar arktičkog kruga Aljaske u toku zimskog perioda kad noć traje šezdeset i pet dana. U tom periodu dešava se misteriozni nestanak šestorice radnika koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom. Upravo će to biti povod da u najmračniji dio svijeta dođe detektivka Liz Danvers s svojom partnericom Evangeline Navarro. Liz i Evangeline će udruženim snagama pokušati riješiti ovu zamršenu misteriju, međutim njihove planove će poremetiti niz sumnjivih zločina koji će im se ispriječiti na putu.

Pored HBO kanala, tu je i najnovija HBO Max usluga video kluba sa više od 4.000 sati programskih sadržaja, koje možete da gledate bilo kada, bilo gdje i koliko god puta želite na svojim pametnim uređajima. HBO Max možete aktivirati putem Moj m:tel portala, a detaljne upute potražite ovdje.