Nagrade za m:tel i Aquarius na No Limit festivalu

Kreativni iskorak m:tel kampanje „Nema brige za gige“ vođen kreativcima iz agencije Aquarius, nagrađen zlatom i bronzom, a društveno odgovorna aplikacija KAPP osvojila je srebro na najvećem advertising festivalu u BiH

U Sarajevu je 25. oktobra održan No Limit BH Advertising Festival, takmičenje u kreativnosti na kojem su učestvovale agencije i oglašivači iz BiH sa svojim kreativnim idejama.

Izvor fotografije: m:tel

m:tel spot “Nema brige za gige” osvojio je dvije nagrade, zlatnu za zvuk i bronzanu za video, a web/mobilna aplikacija KAPP namijenjena dobrovoljnim davaocima krvi, dobila je srebrnu nagradu.

Ovaj uspjeh govori o dubokom razumijevanju važnosti zvuka u stvaranju emocionalne veze s publikom. Saradnja sa domaćim bendom “Brutal protest” i kreiranje potpuno nove pjesme za potrebe jedne reklamne kampanje za određenu ciljnu grupu pokazali su se kao dobar kreativni ali i umjetnički pristup koji je skrenuo pažnju i svojom autentičnošću pokupio simpatije gledalaca.  Zbog toga nije izostalo ni priznanje za dodatni iskorak u kretivnosti i sposobnost stvaranja vizuelnih priča koje ostavljaju trajni dojam.

Izvor fotografije: m:tel

Nagrada za aplikaciju KAPP dodatna je motivacija kompaniji m:tel da nastavi sa društveno odgovornim poslovanjem u zajednici u kojoj posluje.

Ove nagrade zajednički su uspjeh m:tel kreativnog tima i agencije Aquarius koja već godinama stoji iza uspješnih kampanja ove kompanije.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=rK1ljg3xRto