Nadolazeći Xiaomi flagship model donosi novi dizajn kamera

Novi renderi koji su predstavljeni na portalu Zoutons otkrivaju da će Xiaomi 12 Ultra imati znatno drugačiji sistem kamera u odnosu na svog prethodnika Mi 11 Ultra.

S obzirom na to da je Mi 11 Ultra odličan pametni telefon, očekuje se da će nadolazeći model dodatnim poboljšanjima oduševiti korisnike.

Jedan od aduta telefona Xiaomi 12 Ultra, ako je suditi prema objavljenim fotografijama, biće upravo sistem kamera. Naime, očekuje se da bi ovaj uređaj mogao pokazati rezultat saradnje te kineske kompanije sa brendom Leica.

Sudeći prema fotografijama, sistem kamera prostiraće se na cijeloj gornjoj trećini telefona. Šuška se da bi glavni senzor mogao biti rezolucije 50 MP, a ultraširokougaona kamera 48 MP, kao i periskopsko sočivo. Na fotografiji se vidi još jedan otvor na kućištu kamere, čija je uloga za sada nepoznata.

Što se tiče ostalih karakteristika, Xiaomi 12 Ultra trebao bi pokretati procesor Qualcomm Snapdragon, 8 Gen 1 ili 8+ Gen 1. Očekuje se da će imati 12 GB radne memorije, kao i najmanje 256 GB prostora za skladištenje podataka, a možda čak i verziju od 512 GB. Što se tiče ekrana, mogao bi to biti zakrivljeni AMOLED ekran od 6,6 inča, sa QHD+ rezolucijom i osvježavanjem od 120 Hz.

Izlazak ovog telefona očekuje se već narednog mjeseca, a s obzirom na odlične specifikacije, procjenjuje se da bi mogao koštati oko 1.350 dolara.