Nadolazeći Nothing telefon će imati providnu poleđinu

Nadolazeći Phone (1), kompanije Nothing, imaće prozirno kućište i minimalistički dizajn.

Iako je izlazak ovog uređaja davno najavljivan, Carl Pei, osnivač te kompanije, konačno je potvrdio da će biti predstavljen ovog ljeta. Otkrio je da će specifičnost ovog pametnog telefona biti potpuno prozirna poleđina, te da će biti jednostavnog dizajna.

I Tom Howard, voditelj dizajna kompanije Nothing, naveo je da su se za prozirnu poleđinu odlučili jer žele „izvući unutrašnjost”, što je stvorilo određene prepreke, budući da pametni telefon ima više od 400 komponenti.

Pei je kazao da je inspiraciju za spoljašnji izgled ovog uređaja pronašao u karti podzemne željeznice u Njujorku iz 1972. godine, koju su konstruisali Massimo Vignelli i Bob Noorda. Njegov cilj je da korisnici budu upoznati sa načinom rada telefona, tako da bi nadolazeći Nothing trebalo da bude potpuno drugačiji od svega što se trenutno može naći na tržištu pametnih telefona.

“Mislim da je vrlo snažno načelo koje imamo da dizajn nije samo uljepšavanje, već bi trebao postojati spoj između forme i funkcije”, kazao je Howard.

Kako navodi GSMArena, okvir telefona Nothing Phone (1) biće izrađen od recikliranog aluminijuma. Zanimljivo je da će ovaj uređaj, kao i Nothing Ear (1) slušačice imati eko sistem kakav imaju Apple uređaji, a kompanija radi i na stvaranju sopstvenog opeativnog sistema.