Nadolazeća Nokia G10 će biti budžetski telefon

Kompanija Nokia svakodnevno radi na novim većoj pristupačnosti svojih uređaja, pa je najavljeno da će i nadolazeći model Nokia G10 biti budžetski telefon.

Ovaj uređaj je već dobio kataloge ponude, u kojem je navedeno da će biti dostupan u najmanje dvije boje – plavoj i ljubičastoj. Imaće 3 GB RAM memorije, i 32 GB internog skladištenog prostora.

Procesor je MediaTek Helio P22, a operativni sistem će biti Android 11. Najavljeno je da će jedinica za punjenje doći u varijantama od 5 V i 2 V (10w).

Na osnovu svih detalja koji su objavljeni o novom telefonu, jasno je da će G10 biti budžetski telefon u najboljem izdanju i lako će zamijeniti prošlogodišnji naziva Nokia 2.4.

S novim modelom, kompanija namjerava da zadrži MediaTek sistem, koji podržava već dvije godine. Inače, prethodnih godina procesori ove kompanije su se nalazili u uređajima Nokia 3.1 Plus, Nokia C5 Endi i Nokia 2.4.

Kritičari koji su imali prilike da do sada pogledaju novi uređaj, ističu da u svojoj kategoriji ima mnogo bolje specifikacije u odnosu na konkurenciju.