Na WhatsApp-u sada možete slati poruke sami sebi

WhatsApp omogućava korisnicima da slobodno šalju sebi poruke ili prave bilješke u novom alatu na aplikaciji.

Nova funkcija Message yourself postepeno je uvedena u posljednjih nekoliko mjeseci i sada se pojavila u napomenama u najnovijem ažuriranju aplikacije protekle nedjelje.

Nova opcija funkcioniše kao digitalna bilježnica koja omogućava da sebi šaljete brze bilješke, pišete podsjetnike, stavljane linkove ili fotografije i šaljete ih na druge uređaje.

Možete je, naravno, koristiti i za četovanje sa samim sobom u bilo kojem smislu, kao i na drugim aplikacijama koje uključuje sličnu funkciju, kao što su Facebook Messenger i Instagram, koji vam omogućavaju da sami sebi šaljete poruke.

Ako koristite Slack ili Microsoft Teams na poslu, takođe možete sebi da šaljete poruke, a aplikacija Signal ima funkciju Note to Self koja je veoma slična WhatsApp-u.

WhatsApp bilješke na iOS izdanju aplikacije takođe će imati mogućnost prevlačenja slika, video zapisa i dokumenata iz aplikacija kao što su Safari i Fotografije i datoteke.

Kompanija u vlasništvu Meta-e u posljednje vrijeme uvela je ili najavila brojne novine vezane za unapređenje WhatsApp-a, a jedna od njih je i mogućnost slanja poruka čak i kada je internet nedostupan, mogućnost snimanja govornog statusa, vraćanja izbrisanih poruka, kreiranje stikera, lakšeg bekapovanja podataka, itd.