Na Jahorini obilježen Svjetski dan lica sa Daunovim sindromom

Izvršni direktor za finansije kompanije Mtel, Dejan Jokić svečano je uručio ključeve vozila namijenjenog korisnicima Down Syndrom Centar Banjaluka

 Povodom Svjetskog dana lica sa Dounovim sindromom, na Jahorini je 21. marta 2024. godine održana velika manifestacija u kojoj su učestvovale osobe sa Daunovim sindromom, a koju je organizovao Centar za socijalnu rehabilitaciju i radno osposobljavanje osoba sa Daunovim sindromom – Down Syndrom Centar Banjaluka.

Izvor fotografije: m:tel

Na svečanom otvaranju manifestacije predstavljen je program socijalne rehabilitacije osamostaljivanja i radnog osposobljavanja osoba sa Daunovim sindromom i njihovog prvog socijalnog integrisanja u društvo. Osam osoba sa Daunovim sindromom potpisalo je ovom prilikom ugovore o radu sa Olimpijskim centrom “Jahorina” gdje će samostalno živjeti i raditi, a Dejan Jokić, izvršni direktor za finansije kompanije m:tel svečano je predstavnicima DSC Banjaluka uručio i ključeve vozila čiju kupovinu je pomogla kompanija m:tel, a koje će služiti korisnicima Centra u njihovim redovnim aktivnostima i programima.

Izvor fotografije: m:tel

Obilježavanje Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom na Jahorini bio je povod i da se dodijele Povelje zahvalnosti svima onima koji su nesebično podržale aktivnosti DSC Banjaluka i njegovih korisnika, među kojima su kompanija m:tel i generalna direktorka Jelena Trivan.