Na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana predstavljene UNICEF-ove Giga inicijative u kojima aktivno učestvuje kompanija Mtel

Jelena Trivan: „Cilj kompanije Mtel je da zaštiti decu i omogući im normalno obrazovanje uz siguran pristup internetu“

U Sarajevu je danas završen Digitalni samit zapadnog Balkana, jedan od najvažnijih regionalnih događaja u oblasti informaciiono-komunikacionih tehnologija, digitalne integracije i transformacije. koji je u toku dva dana, 4. i 5. oktobra okupio visoke predstavnike vlada i ekonomija sa Zapadnog Balkana, Evropske komisije, kreatore poslovne politike i vodeće stručnjake iz oblasti tehnologije.

Jelena Trivan, generalni direktor kompanije Mtel prezentovala je učešće kompanije u projektu „Giga inicijative“.  Riječ je o globalnom projektu UNICEF-a i Međunarodne unije za telekomunikacije kojim se svim školama u svijetu do 2030. godine želi obezbijediti pristup Internetu.

„Kompanija Mtel opredeljena je da putem svojih usluga i društveno odgovornog poslovanja bude primer drugima kada je u pitanju podrška obrazovnom sistemu u BiH. Samostalno ali i u partnerstvu sa drugim relevatnim institucijama i međunarodnim organizacijama, prioritet nam je unapređenje digitalne pismenosti kroz koju želimo da zaštitimo našu decu i da im omogućimo normalno obrazovanje. Već u toku ovog meseca u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete Republike Srpske obezbedićemo siguran internet u 76 područnih škola putem mobilne mreže i uložiti sredstva da modernizujemo i ostale postojeće priključke u školama RS“, zaključila je Trivan na ovom važnom panelu.

Pored Trivan, u panel diskusiji „Obrazovanje za 21. vijek – povezivanje bh. škola na internet“, osim predstavnika telekom operatora u BiH, učestvovali su i Draško Milinović, direktor Regulatorne agencije za komunikacije u BiH, Edin Forto, ministar transporta i komunikacija BiH,  te Jaroslaw Ponder, direktor kancelarije ITU za Evropu.