m:tel uredio još jedno dječije igralište

Kompanija m:tel je donirala sredstva za uređenje igrališta za JU Dječiji vrtić „Lopare“ u Loparama, koje je svečano otvoreno 6. septembra

Pored ostalih društveno odgovornih aktivnosti, kompanija m:tel je do sada realizovala izgradnju i uređenje brojnih dječijih igrališta širom BiH. Ovoga septembra, otvoreno je još jedno dječije igralište za čije je opremanje, odnosno uređenje upravo m:tel donirao potrebna sredstva. Riječ je o igralištu koje pripada dječijem vrtiću u Loparama, a svečano otvaranje igrališta bio je razlog posjete generalne direktorke kompanije m:tel Jelene Trivan i njenih saradnika ovom podmajevičkom gradu.„Od vremena kad sam došla u m:tel naučila sam gde se nalazi svaki kutak Republike Srpske i u svaki sam stigla. Inicijativa Opštine Lopare da se obnovi 40 godina staro igralište vrtića u koji ide stotinu dece, odmah je prihvaćena, kao što smo danas prihvatili inicijativu za proširenje vrtića. m:tel je svuda gde su naši građani, a što se Lopara tiče imam samo jednu poruku za ovu decu, uživajte u ovom igralištu, a za građane, hvala vam što toliko volite Srbiju i Republiku Srpsku. Mi smo tu da vam tu ljubav uzvratimo kako umemo i znamo“, izjavila je Trivan.

Izvor fotografije: m:tel

Svečanom događaju u Loparama su prisustvovali i mališani Dječijeg vrtića „Lopare“, koji su izveli predstavu za goste, a direktorka ove ustanove Daniela Cvijanović, zahvalivši kompaniji m:tel na ovoj donaciji, istakla je podatak da trenutno vrtić pohađa oko stotinu mališana u okviru tri vaspitne grupe i produženog boravka.

„Zahvaljujući kompaniji m:tel obnovljeno je naše staro igralište. Dobili smo nove sprave i usrećili stotinu mališana koji borave u našem vrtiću. Boravak na otvorenom i fizička aktivnost neophodni su za zdravi razvoj svakog djeteta, tako da ova donacija ima višestruk značaj za sve nas“, riječi su direktorke vrtića Daniele Cvijanović.

Predsjednik Skupštine opštine lopare Milenko Ristić takođe je uputio riječi zahvalnosti kompaniji m:tel i direktorki Trivan: “Danas prisustvujemo još jednoj donaciji, još jednom uspješno realizovanom projektu uz kompaniju m:tel, zahvaljujemo se generalnoj direktorki Jeleni Trivan na pruženoj prilici i uređenju dvorišta dječijeg vrtića sa spravama koje će uljepšati svakodnevni boravak djece.

Izvor fotografije: m:tel

Kompanija m:tel je i ovom donacijom pokazala da na nju zajednica može računati kada je riječ o bilo kakvoj vrsti pomoći, u svim krajevima i gradovima BiH.

„Kompanija m:tel izdvaja ogromna sredstva za društveno odgovorne aktivnosti, a 14. septembra najavljena je nagrada koja će to i da potvrdi, nagrada za društveno najodgovorniju kompaniju koja je najviše investirala u vrtiće, škole, fakultete, kulturne događaje i sport, više nego i jedna druga kompanija u regionu. Ne pravimo razliku između velikih i malih mesta, ruralnih, gradskih, političkih, verskih i ostalih razlika koje ljude dele, već pomažemo onima kojima je to najpotrebnije i mestima koja su često zaboravljena. Kroz akciju ‘Niste sami’, fokus su nam bili Srbi koji žive u Federaciji koji jesu bili zaboravljeni, a sada u Republici Srpskoj pokušavamo da naše akcije idu pre svega prema najmlađima imajući u vidu da nas je sve manje i da bi trebalo malo više pažnje da posvetimo mladima i njihovom ostanku u ovoj zemlji“, izjavila je povodom otvaranja igrališta u Loparama, direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan.