m:tel-u priznanje za doprinos razvoju i podršku sportu

U Banjaluci je 12. decembra 2023. održana tradicionalna manifestacija u organizaciji „Glasa Srpske“ – Izbor 10 najboljih sportista Republike Srpske.

Ove godine, na 69. izboru sportista godine koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci, titulu najboljeg ponio je džudista Božidar Vučurević. Za njim slijede odbojkaš Nikola Drljić, karatistkinja Slavije Marina Kurteš, košarkaš Igokee Kosta Kondić, te strijelac Matej Rašić. Na šestoj poziciji je teniser Andrej Nedić, na sedmoj atletičar Uroš Gutić, a osma pozicija  pripala je kik-bokseru Nikoli Drobnjaku. Na devetom mjestu je rukometaš Leotara Vladimir Stanković, a na desetom fudbaler Nikola Ćetković.

Jeleni Trivan, generalnoj direktorki kompanije m:tel dodijeljena je plaketa za doprinos razvoju i podršku sportu. Decenijama unazad, m:tel podržava sportske klubove, udruženja, pojedince i sportske manifestacije, što je i čini najvećim sponzorom i promoterom sporta na području BiH. Ono što je naročito izdvaja od drugih jeste i podrška mladim neafirmisanim sportistima, kao i ulaganje u renoviranje i izgradnju sportskih terena širom zemlje.

Izvor fotografije: Velibor Tripić/Glas Srpske

Kompanija m:tel sponzor je Teniskog saveza, Košarkaškog saveza, Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza RS, a dugogodišnji je sponzor više od dvadeset fudbalskih, odbojkaških, rukometnih, košarkaških, teniskih, plivačkih, kajakaških, ronilačkih, stonoteniskih klubova… Uz ime m:tel vežu se i uspjesi mladog tenisera Marka Maksimovića, kao i prvaka Evrope u džudou Nemanje Majdova. Ova kompanija tradicionalni je sponzor mnogobrojnih i najvećih sportskih manifestacija, čija podrška u velikom broju slučajeva znači i sam opstanak klubova ili manifestacija.

Izvor fotografije: Velibor Tripić/Glas Srpske

Glas Srpske, ove godine dodijelio je i mnogobrojna specijalna priznanja sportistima koji su svojevrsni ambasadori Republike Srpske u svijetu. Najboljim sportskim događajem u 2023. godini proglašen je ATP turnir 250 Srpska open, a novinar Slobodan Babić, dobio je nagradu „Zlatno pero – Limun Papić“, koja se dodjeljuje najboljem sportskom novinaru.

U okviru završne manifestacije, već tradicionalno, 22. put zaredom, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uručilo je priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu sa invaliditetom.