m:tel u Bosanskom Petrovcu i Drvaru: Ostajemo uz naše ljude i u ovoj godini!

„Niste sami, imate prijatelje!“

Kompanija m:tel i ovu godinu započinje humanim djelima. U nastavku akcije „Niste sami, imate prijatelje“, koja je započela još 2021. godine, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan posjetila je opštine Bosanski Petrovac i Drvar, kako bi uručila pomoć socijalno ugroženim stanovnicima ovih krajeva.

Izvor fotografije: m:tel

Zajedno sa zaposlenicima kompanije m:tel, Trivan je uručila 170 paketa hrane i higijenskih proizvoda, kao i novogodišnjih paketića za djecu iz ovih porodica. U porti Saborne crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu organizovana je dodjela pomoći, a bila je ovo prilika i za ponovnu posjetu ovom hramu. Kompanija m:tel je u prethodnom periodu realizovala renoviranje stanova socijalno ugroženim povratničkim porodicama, kao i donaciju poljoprivredne opreme i alata, ali i dodjelu paketa pomoći i ogrjevnog drveta.

„Mi kao kompanija postojimo ne zarad sebe samih, nego zarad ljudi koji žive na ovim prostorima. Brojna domaćinstva ovde u Bosanskom Petrovcu, pa i u ostatku kantona ove najradosnije praznike koji okupljaju porodicu, nažalost, provode u teškim uslovima. Danas smo tu da im darujemo, pomognemo da proslave božićne dane i pravoslavnu Novu godinu dostojanstveno“, izjavila je Trivan i naglasila da „koliko god bila želja Srba da ostanu na teritoriji Federacije BiH, činjenica je da bi to bilo teško moguće da nema Srbije koja strukturno pomaže, kao i kompanija poput m:tel-a“.

Izvor fotografije: m:tel

Predsjednik Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac i direktor Centra za podršku povratnicima Nemanja Davidović ovom prilikom je rekao da su m:tel-ovi paketi pomoći veoma značajni za porodice koje su u situaciji socijalne potrebe i koji se osjećaju zaboravljenim. „Drago mi je što je m:tel ponovo u Bosanskom Petrovcu, što nas nisu zaboravili. Ovo će sigurno pomoći ljudima i olakšati makar dio njihovih svakodnevnih tegoba s kojima se susreću“, naglasio je Davidović.

Među okupljenim stanovništvom ovog kraja, i ovoga puta bila je Mara Radulović, kojoj je kompanija m:tel već napravila kupatilo u stanu u kojem živi. Ona je ovom prilikom izjavila: „Pomoć m:tel-a je uvijek dobra. Napravili su mi kupatilo i uvijek mi je drago da ih vidim. m:tel je moj i hvala im mnogo.“

Sljedeća stanica ovog humanitarnog karavana bio je i Drvar. I ovoj opštini je kompanija m:tel u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“ u nekoliko navrata dodjeljivala pomoć, kako u vidu paketa hrane i higijenskih proizvoda, te ogrjevnog drveta, tako i renoviranjem sale osnovne škole u Drvaru, te drugim oblicima pomoći. Ovog puta, stotinu porodica u ovoj opštini dobilo je pomoć kompanije m:tel, a donacija je realizovana u Crvenom krstu Opštine Drvar. U ime Opštine Drvar, zahvalnost kompaniji m:tel i generalnoj direktorki Jeleni Trivan izrazila je Andrea Bosnić, šef Kabineta opštinskog načelnika u Opštini Drvar.

Nastavak ove humane akcije planiran je u petak, 12. januara, kada će predstavnici kompanije m:tel posjetiti Glamoč i Grahovo.