m:tel TV – za najbolju filmsku zabavu

Pjer Luiz pariški je pjesnik na rubu slave. Pjer i njegov prijatelj Henri De Renije, obojica su ludo zaljubljeni u Mariju de Herediju, smjelu kćerku svog mentora. Više u filmu „Znatiželjna“ na Pink World Cinema u subotu, 2. 12. u 19 časova.

Izvor fotografije: Pink World Cinema

Uprkos osjećajima prema Pjeru, Marija se na kraju uda za Henrija koji je bolje situiran. Teško povrijeđen, Pjer odlazi u Alžir gdje upoznaje Zohru, očaravajuću lokalnu djevojku s kojom dijeli buran odnos i strast prema erotskoj fotografiji. Godinu dana poslije Marije, ona i dalje gaji mlake osjećaje prema svome suprugu, a Pjer se vraća u Pariz sa Zohrom. Čim Marija čuje vijest, požuri da vidi Pjera i prizna mu da se čuvala za njega. Brzo započinju aferu te tako počne igra mačke i miša između mnogih igrača, puna želje, ljubomore i fotografije…

Akcioni triler „Kod 7500:Otmica aviona“ je film novije produkcije, a možete ga pogledati u nedjelju, 3. decembra u 20.35 na TV HBO 2

Izvor fotografije: HBO 2

Američki kopilot blage prirode, Tobias Elis, pokušava spasiti živote putnika i posade nakon što grupa terorista, uključujući 18-godišnjeg Vedata, uđe u kokpit njegovog aviona Airbus A319 na letu iz Berlina u Pariz. Kokpit postaje poprište borbe, a Tobias odlučuje o životu i smrti, razvijajući iznenađujuću povezanost s jednim od otmičara.

„Des“ je trodijelna dramska serija koja se bavi jednim od najtežih slučajeva u britanskoj kriminalističkoj istoriji, onim serijskog ubice Denisa Nilsena. Prvu epizodu ove napete krimi-drame pogledajte na TV Epic Drama, u ponedjeljak, 4. 12. u 22.30.

Izvor fotografije: Pink Drama

Ispričana kroz prizmu trojice muškaraca – Denisa Nilsena, višeg inspektora Pitera Džeja  te biografa Brajana Mastersa  – serija istražuje lične i profesionalne posljedice kontakta s čovjekom poput Nilsena. Nilsen je ubijao dječake i mladiće u svom stanu između 1978. i 1983. godine.

Drama, triler, akcija – sve to u filmu „Osvetnik“ na FilmBox Extra u srijedu, 6. decembra u 21 čas.

Izvor fotografije: FilmBox Extra

Kad Džon Gold, bivši vojnik koji je danas plaćenik, sazna za ubistvo svog najboljeg prijatelja, on kreće u misiju da sazna šta se dogodilo. Otkrije zavjeru i počinje se, jednom po jednom, svetiti za ubistvo prijatelja.

Za više informacija o sadržajima m:tel IPTV-ja, m:SAT-a i ON TV-a posjetite mtel.ba/tv-svijet