m:tel TV preporuke: Ovog vikenda premijerno gledamo treći dio banjalučke trilogije – seriju „Koža“

Nakon izuzetnog uspjeha serija „Meso“ i „Kosti“, Radio-televizija Srbija predstavlja publici treći dio čuvene banjalučke trilogije pod nazivom „Koža“, nastale po scenariju Nikole Pejakovića i u režiji Saše Hajdukovića. Ova desetodjelna saga biće prikazivana premijerno subotom i nedjeljom od 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Izvor fotografije: Facebook

„Koža“ je priča o muzičaru, bivšem narkomanu i dileru droge kome je ime Slobodan Milošević i koji, nakon višegodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne zbog šverca dvadeset kilograma kokaina u Holandiju, biva pušten na slobodu iz zatvora u Hagu. U povratku preko Beograda u njegov rodni grad Banjaluku, u Slobodanu oživljavaju sjećanja na njegov pređašnji život: vrijeme studiranja na muzičkoj akademiji u Hagu, rat u bivšoj Jugoslaviji u kojem mu ginu roditelji, period života u Beogradu devedesetih godina prošlog vijeka obilježen likovima iz kriminalnog i narkomanskog miljea…

Uloge tumače: Nikola Pejaković, Aleksandar Jovanović, Nebojša Dugalić, Sanja Vejnović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković, Aleksandar Stojković, Ljubomir Bandović, Nataša Ninković, Jovo Maksić … i drugi. Seriju „Koža“ je, za Radio-televiziju Srbije realizovala „Bosonoga produkcija” iz Banje Luke.

U subotu, 20. januara 2024. godine preporučujemo i film „Pad Olimpa“, na TV Prva u 20.55 časova.

Izvor fotografije: TV Prva

U ovom napetom akcionom trileru bivši pripadnik specijalnih jedinica Majk Bening morao je zbog posljedica tragične nesreće u kojoj su učestvovali sam predsjednik i prva dama SAD-a napustiti mjesto predsjedničkog tjelohranitelja. Međutim, u trenutku kad teroristi preuzimaju Bijelu kuću, Bening se nalazi zatočen unutra. Nema drugog izbora već da se bori protiv moćno naoružanog neprijatelja kako bi spasio predsjednika i spriječio izbijanje opšteg ratnog stanja. Uloge: Džerard Batler, Aron Ekhart, Morgan Frimen

U sušnim bolivijskim visoravnima, kečuanski stariji bračni par već godinama živi mirnim životom. Dok on vodi njihovo malo krdo lama na ispašu, ona održava kuću i hoda kilometrima s drugim lokalnim ženama kako bi donijela dragocjenu vodu. Fenomenlna dramska priča u filmu „Utama: zaboravljena zemlja“, na TV Cinemax 2 u nedjelju, 21. januara u 16.45 časova.

Izvor fotografije: Cinemax 2

Kad neuobičajeno duga suša zaprijeti svemu što znaju, Virdžinio i Sisa moraju odlučiti hoće li ostati i zadržati svoj tradicionalni način života ili će priznati poraz i preseliti se s članovima porodice u grad. Njihovu dilemu ubrzava dolazak unuka Klevera koji dolazi u posjetu s novostima. Njih troje moraju se suočiti, svaki na svoj način, s posljedicama promjenljivog okruženja, važnosti tradicije i smislom samog života.

Pomalo humorističnim i nadasve iskrenim pristupom modernim ljubavnim vezama, film „Bliski odnosi“ je priča o slučajnim susretima, privlačnosti na prvi pogled te bezobzirnim izdajama. TV STAR Life, ponedjeljak, 22. januar u 21 čas.

Izvor fotografije: Star Life 

U ljubavnom četvorouglu zateći će se četiri glavna lika – fotografkinja Ana, njen muž Leri, pisac Den i njegova djevojka striptizeta. Za vrijeme dok je pisao knjigu Den je na ulici sreo slatku Elis koja mu postaje partnerka. Ubrzo njihov odnos zapada u rutinu, pa se Den, kojem trenutno izlazi roman na kojem je dugo radio, zagleda u Anu koja ga je fotografisala za naslovnicu. Ana se uprkos flertu udaje za dermatologa Lerija, ali i dalje održava vezu s Denom. Tvrdi oklop svih likova i njihovo brutalno ponašanje je ustvari samo prividno – oni u suštini žele isto što i svi mi, malo pažnje i bliskosti.

Za više informacija o sadržajima m:tel IPTV-ja, m:SAT-a i ON TV-a posjetite mtel.ba/tv-svijet.