Mtel: Transformacijom poslovanja do kvalitetnije usluge i liderske pozicije na tržištu

Prateći svjetske trendove i strateške odluke Telekom Srbija grupe, kompanija m:tel prodajom antenskih stubova ulazi u novu fazu transformacije poslovanja koje će omogućiti nastavak značajnih ulaganja u razvoj tržišta i usluga, što i jeste ključni zadatak telekomunikacione kompanije.

Na ovaj način, m:tel staje rame uz rame sa vodećim evropskim telekom operaterima, poput Dojče Telekoma, Telefonike, Vodafona i drugih koji su već prodali svoje antenske stubove. „Ovaj poslovni model da se izgradnja i održavanje antenskih stubova koji spadaju u sferu građevinskog biznisa povjeri „real estate“ kompanijama dio je svjetske poslovne strategije za uspješnu budućnost poslovanja na izmijenjenom tržištu“, navode u m:tel-u.

Procesom prodaje biće obuhvaćeni isključivo antenski stubovi, a ne i oprema za telekomunikacije povezana sa njima, kao što su bazne stanice i druga telekomunikaciona tehnologija koja je srce kompanije. U m:tel-u pojašnjavaju da je riječ o poslovno racionalnom i ispravnom potezu, te da će kompanija i dalje ostati korisnik tih stubova u svojstvu zakupca i na taj način dodatno optimizovati svoje poslovanje i smanjiti troškove.

Na međunarodnom tenderu, na kojem je učestvovalo više od 50 kompanija, pobijedio je britanski fond Aktis GP iza kojeg stoje Svjetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), što dokazuje da je cijeli proces protekao maksimalno transparentno i uz poštovanje najviših standarda.

Ovaj poslovni potez dodatno će ojačati lidersku poziciju kompanije m:tel, kao i kompletne Telekom Srbija grupe, te osigurati ubrzani razvoj telekomunikacionog tržišta i kompletne regije.