m:tel tradicionalni prijatelj Teatar festa i Narodnog pozorišta Republike Srpske

Prijateljstvo koje traje 25 godina

Koncertom Gudačkog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske, u ponedjeljak 5. juna svečano je otvoren 25. Teatar fest „Petar Kočić“.

Ovogodišnje izdanje Teatar festa održava se pod sloganom „Između snoviđenja i realnosti”, sa pet predstava u takmičarskom programu koje je odabrala selektorka festivala Slađana Zrnić, glumica i prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Publika će tokom takmičarskog dijela festivala moći da pogleda predstave “Rolerkoster” Ateljea 212, “San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje)” Narodnog pozorišta Niš, “Pokojnik” Narodnog pozorišta Podgorica i Centra za kulturu Tivat, “Moj sin samo malo sporije hoda” Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) i “Uspavanka za Aleksiju Rajčić” Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kompanija m:tel je generalni sponzor 93. sezone, te domaćin večeri u subotu, 10. juna, kada će biti izvedena predstava “Uspavanka za Aleksiju Rajčić” Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ovogodišnji Teatar fest traje do nedjelje, 11. juna, kada će biti proglašen najuspješniji ansambl i pojedinci, a Narodno pozorište iz Beograda u čast nagrađenih će izvesti operu “Deca”.