m:tel poklonio Trebinju dječije igralište

U okviru proslave Dana Grada Trebinja, svečano je otvoreno i dječije igralište u naselju Luč, koje je donacija kompanije m:tel djeci ovog grada.

Kao društveno-odgovorna kompanija, m:tel je donirao još jedno igralište za djecu, ovoga puta u Trebinju.

Svečano otvaranje ovog zabavnog igrališta upriličeno je u okviru proslave Dana Grada, 18. avgusta, kada su na prigodan način generalna direktorka m:tel-a Jelena Trivan i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, zajedno sa najmlađim posjetiocima, presjekli crvenu vrpcu i predali igralište na upotrebu mališanima.

m:tel poklonio Trebinju dječije igralište

„Drago nam je što za slavu grada Trebinju možemo da poklonimo dečije igralište. I to nije jedino što radimo za ovaj grad ovih dana. U danima koji slede očekuju nas i festival, odnosno koncerti narodne muzike, kao i džez festival, a čiji smo pokrovitelji“, rekla je Trivan prilikom otvaranja dječijeg igrališta. „Na ovoj lokaciji gde se nalazi dečije igralište, gradi se 11 zgrada. Želimo da tu živi mnogo dece i da uživaju u ovom parku, a da mi kao kompanija koja je velika i želi da pomogne nastavimo da pomažemo. To nas čini srećnim i mislim da je ovo najlepši način da vam čestitamo slavu grada“, istakla je te dodala da će u okviru serijala „S Tamarom u akciji“, a uz pomoć kompanije m:tel koja finansira izgradnju, biti sagrađene i tri kuće za socijalno ugrožene porodice s ovog područja.

m:tel poklonio Trebinju dječije igralište

Da ova vrijedna investicija za najmlađe mnogo znači stanovnicima naselja Luč govori činjenica da ovo naselje nosi epitet “mladog”, odnosno dijela grada s mnogo porodica s malom djecom. Upravo stoga, igralište je opremljeno najmodernijom opremom koja obezbjeđuje sigurnost djece, mekanom podlogom, igračkama poput njihalica za manju i veću djecu, dvjema školicama, penjalicom “paukova mreža”, duplim ljuljaškama, klackalicama, kombinovanim igračkama sa malim toboganom, kućicom i merdevinama…

Svakako, u kompaniji m:tel su mislili i na djecu sa poteškoćama u razvoju, pa je dio igračaka prilagođen upravo njima, a dodatno je napravljena i uređena i pristupna staza koja je popločana te je na taj način omogućen pristup osobama sa invaliditetom i roditeljima s dječjim kolicima.

m:tel poklonio Trebinju dječije igralište

Gradonačelnik Trebinja je zahvalio direktorki m:tel-a na izgradnji dječijeg igrališta, ali i na posjeti. „Očekujemo da ćemo i u narednom periodu podržati jedni druge, jer jedni bez drugih ne možemo, a zajedno možemo dosta više. Mnogo zgrada se gradi u Trebinju, ali mi želimo da ostane i onaj zeleni dio, kao oaza, i svakako još igrališta za djecu. Želimo da podržimo takve projekte, da imamo što više igrališta, i što više djece“, rekao je Ćurić.

m:tel poklonio Trebinju dječije igralište

Kako naglašavaju iz kompanije m:tel, sve igračke su atestirane i u skladu su sa evropskim standardima, a postavljene su i četiri klupe za što prijatniji boravak kako djeci, tako i odraslima u njihovoj pratnji.

Kompanija m:tel je jedan od najvećih donatora u Republici Srpskoj i BiH, naročito kada je riječ o najmlađima, što planira da bude i u budućnosti.