m:tel podržao vodeći regionalni skup o energetici

Peti “Samit energetike Trebinje” potvdio je da je vodeći regionalni događaj iz sfere energetike

Samit energetike Trebinje tokom tri dana trajanja, u okviru kojih su se održana naučna predavanja i paneli, okupio je više od 900 najeminentnijih stručnjaka iz oblasti energetike i po sadržaju i dometu bio je  najraznovrsniji do sada. Na Samitu energetike bilo je riječi o tome da li su domaće elektroprivrede spremne da do 2050. godine potpuno budu nezavisne od energije iz fosilnih goriva. Tražio se i odgovor na pitanja kako usmjeriti način i sredstva za transformaciju i tranziciju, kao i da li je dogovor u energetskom povezivanju u regionu jedan od puteva izgradnje održivog energetskog sistema.

Izvor fotografije: m:tel

Razvoj tržišta električne energije, započinjanje investicionih aktivnosti na iskorištavanju hidropotencijala rijeke Drine, kao i pokretanje razvojnih aktivnosti u prenosnoj mreži nalaze se među zaključcima trodnevnog Samita energetike u Trebinju.

Mtel je podržao organizaciju ovog skupa na kojem su utvrđeni pravci razvoja tržišta električne energije kao projekta od najvišeg značaja za region u cilju  bolje integracije  obnovljivih izvora električne energije koji treba da se grade u zapadnom Balkanu.