m:tel podrška projektu „Mali baštovan“

Učenje o pravim i osnovnim životnim vrijednostima cilj je koji podržava kompanija m:tel

U Botaničkoj bašti u okviru univerzitetskog kampusa u Banjaluci, u četvrtak, 11. avgusta, predstavnici kompanije m:tel posjetili su radionicu u okviru projekta „Mali baštovan“ u kojoj su učestvovali mališani iz vrtića „Radost“ iz Banjaluke. Ovaj projekat uspješno realizuje Centar za strateško razvojne projekte, u saradnji sa Institutom za genetičke resurse i Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, a kompanija m:tel pored novčane donacije za potrebe realizacije aktivnosti projekta “Mali baštovan”, ovom prilikom poklonila je i dva pametna telefona voditeljima radionica.

m:tel podrška projektu „Mali baštovan“

Skupa sa mališanima iz vrtića, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, Milosav Parezanović, simbolično je posadio “Drvo prijateljstva” te izrazio posebno zadovoljstvo što se nalazi u prirodi u najboljem i najveselijem društvu.

“Mi, vaši prijatelji iz kompanije m:tel, srećni smo kada možemo da učestvujemo u ovakvim projektima koji kroz igru teže jednom veoma ozbiljnom cilju – učenju pravim i osnovnim životnim vrednostima uz razvoj ispravnog odnosa prema prirodi i životnoj sredini. Zato ćemo obeležiti ovaj poseban dan, posadićemo zajedno jedno stablo koje ćemo nazvati ‘Drvo prijateljstva’ koje ćemo čuvati i negovati baš kao što se neguje prijateljstvo. Organizaciji koja sprovodi ovu ideju uručili smo novčanu donaciju uz želju da u svojim namerama budu što istrajniji, a ovim vrednim volonterima koje vas vode kroz priču o prirodi i biljkama, poklanjamo telefone koji će im, iskreno verujem, olakšati i poboljšati komunikaciju”, rekao je on.

m:tel podrška projektu „Mali baštovan“

Citirajući Dušana Radovića “Sve što raste htelo bi da raste… Neka raste i treba da raste!”, Parezanović je zajedno sa mališanima posadio “Drvo prijateljstva”.

Petar Nikolić, idejni tvorac projekta “Mali baštovan” i realizator aktivnosti, zahvalio se na novčanoj donaciji i podršci koju je kompanija m:tel omogućila ovom projektu.

“Podrška koju nam pružaju velike kompanije poput m:tel-a nam mnogo znači. Hvala na iskrenom razumijevanju i shvatanju našeg cilja. Mali baštovan zamišljen je tako da najmlađima na privlačan i zabavan način predstavi baštovanstvo, kako bi se od najranije dobi učili osnovnim životnim vještinama”, istakao je.

m:tel podrška projektu „Mali baštovan“

Pojasnio je da je cilj projekta da djeca razvijaju domaćinski odnos prema svim elementima svog životnog prostora i takav, domaćinski pristup prenesu na svoje okruženje. A baš takav domaćinski pristup, kako je istakao, ima i kompanija m:tel.

Ovo je još jedna u nizu podrški koju kompanija m:tel nesebično pruža svima onima koji za cilj imaju promovisanje pravih životnih vrijednosti.