m:tel organizovao stručno predavanje za studente PMF-a u Banjaluci

Nastavlja se podrška studentima

U punoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci, organizovano je stručno predavanje studentima matematičkog usmjerenja, gdje je o važnoj ulozi analitike pri donošenju poslovnih odluka govorila Marina Radić, šef Službe za analizu i izvještavanje kompanije m:tel.

U svom predavanju, Marina je predstavila način na koji su različiti modeli mašinskog učenja integrisani u proces poslovnog odlučivanja u m:tel-u, te je istakla važnost znanja koja se stiču na studijima matematike za buduću karijeru u oblasti poslovne analitike. U prilog tome je istakla činjenicu da je ona, kao i nekoliko njenih najbližih saradnika u timu, diplomirala na matematičkom usmjerenju PMF-a.

Izvori fotografija: m:tel PR

Predavanje je bila i odlična prilika da se prisutnim studentima predstavi program stručne prakse za 2024. godinu gdje će se organizovati m:tel ljetna akademija. Tokom ovog programa studenti će imati priliku da upoznaju poslovne procese i tehnologije u kompaniji m:tel, uvide razliku između akademskog i profesionalnog rada i osjete timski duh uz saradnju sa drugim timovima.

Stručna praksa će se održati u avgustu 2024. godine, kroz realizaciju četiri programa u trajanju od 10 radnih dana. Rok za prijavu je 15. juni ove godine a više informacija se može pronaći na adresi www.mtel.ba/praksa.

Kompanija m:tel će, u saradnji sa profesorima PMF-a, nastaviti s podrškom studentima ovog fakulteta u nastojanju da pruži što veći doprinos razvoju jedne nove generacije profesionalaca u poslovnoj zajednici budućnosti.