m:tel najbolji u oblasti zaštite na radu

m:tel dobitnik povelje „Svjetski dan zaštite na radu“, kao najbolja kompanija u ovoj oblasti u Republici Srpskoj

Povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu, koji se obilježava 28. aprila, Udruženje inženjera zaštite i zdravlja na radu upriličilo je u Banjaluci 27. aprila dodjelu povelja i plaketa pod nazivom „Svjetski dan zaštite na radu“.

Kompanija m:tel je u kategoriji kompanija sa više od 500 zaposlenih osvojila prvo mjesto, odnosno dobitnik je povelje za poseban doprinos i afirmaciju zaštite i zdravlja na radu za 2022. godinu, kojom se i u ovoj oblasti istakla kao poslodavac koji se s naročitom pažnjom, uz  apsolutno poštovanje svih zakonskih propisa, odnosi prema svojim zaposlenima.

Kako su i sami uslovi za dobijanje povelje podrazumijevali opis svih aktivnosti koje se u okviru kompanije preduzimaju kako bi se djelovalo u pravcu maksimalne zaštite zaposlenih na radu, te kako su iza nas godine obilježene pojavom pandemije, kada je oblast zaštite na radu imala veliku ulogu u očuvanju zdravlja i bezbjednosti zaposlenih, kompanija m:tel je pokazala vrhunski profesionalizam i adekvatnu i brzu reakciju u skladu sa okolnostima. 

„Povelja koju smo dobili kao kompanija predstavlja važnu potvrdu da su kompaniji zaista u fokusu njeni zaposleni i da se prema njihovoj zaštiti odnosimo veoma ozbiljno. Posao koji obavljaju naše kolege na terenu sam po sebi je zahtjevan u smislu bezbjednosti, a njihova zaštita je uvijek bila prioritet kompanije, koja ulaže u opremu i unapređenje zaštite na radu generalno“, rekla je ovim povodom Milica Kondić, portparol kompanije, koja je u ime m:tel-a primila ovu nagradu.

„Posebno bih istakla period od prethodne dvije godine, koje su s aspekta zaštite na radu bile veoma specifične. Kompanija m:tel, istoga trenutka kada se pojavila pandemija, pokazala je odlučnost i brzu reakciju na planu zaštite svojih zaposlenih. Time se veoma ponosimo kao ljudi i kao zaposlenici“, navela je Kondić i dodala da je već s prvim vijestima o pojavi pandemije virusa korona kompanija organizovala Krizni štab, koji  tokom već dvije godine unazad svakodnevno sprovodi sve mjere u pravcu zaštite zaposlenih, ali i njihovih porodica.

Uslovi za dobijanje ove povelje bili su postignuti rezultati sa aspekta zaštite na radu, u smislu smanjenja broja povreda, odsustvovanja s posla, profesionalnih bolesti i slično, te način organizovanja, sprovođenja i kontrole zaštite na radu, opis dosadašnjih aktivnosti u vezi sa donošenjem akta o procjeni rizika, informisanost zaposlenih o aktivnostima iz oblasti zaštite na radu i procjene rizika, inovacije i investicije u smislu unapređenja zaštite na radu, opis tehnološkog (radnog) procesa, te društveni standard zaposlenih.