m:tel na ISCon konferenciji – mjesto edukacije i umrežavanja sa liderima IT industrije

Međunarodna IT konferencija u Banjaluci

Banjaluka je bila domaćin Druge međunarodne konferencije ISCon 2023, koja je trajala od 7. do 9. decembra. Kompanija m:tel pružila je podršku i ovogodišnjoj konferenciji čiji su organizatori UG „ATTEND IT“ i Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a predstavnici ove kompanije učestvovali su i u panel diskusijama i radionicama.

Fokus ovogodišnje konferencije koja je okupila više od 500 učesnika iz deset zemalja svijeta, bio je na vještačkoj inteligenciji, a tokom trodnevnog programa mogle su se čuti interesantne informacije renomiranih predavača i predstavnika IT kompanija.

Izvor fotografije: m:tel

Neke od tema ISCon-a 2023. bile su: primjena naprednih tehnoloških rješenja s ciljem unapređenja korisničkog iskustva,  IoT app, vještačka inteligencija u kompanijama na domaćem tržištu, solarna utakmica, indeksiranje baze podataka, kako Google štiti naše podatke…

U panel diskusiji na temu Prediktivni model i primjena naprednih tehnoloških rješenja s ciljem unapređenja korisničkog iskustva, učestovao je i Vladimir Orlović, direktor Sektora za analitiku i prodaju poslovnih rješenja m:tel-a, a svoja iskustva u oblasti primjene vještačke inteligencije u kompanijama na domaćem tržištu podijelio je Aleksandar Aladžić, šef Odjeljenja za upravljanje realizacijom usluga u funkciji IT-a kompanije m:tel.

Izvor fotografije: m:tel

Radionicu na temu IoT app, održali su Lejla Hujdur, glavni inženjer za planiranje, razvoj i izgradnju servisa i servisnih sistema m:tel-a i Nebojša Bogdanović iz kompanije Supernova.

Ova konferencija teži da postane važno mjesto okupljanja učesnika iz IT industrije regiona i svijeta, te mjesto  inspiracije, edukacije i umrežavanja sa liderima industrije. Sudeći po ovogodišnjem izdanju konferencije, taj rezultat je već postignut.

Kompanija m:tel kontinuirano podržava obrazovanje, ali i dobre i kvalitetne ideje koje za rezultat imaju razmjenu znanja i iskustava.