m:tel isplatio 40 miliona KM dividende

Uprkos činjenici da je stanje na finansijskom tržištu u cijelom svijetu loše, kompanija m:tel je do decembra ove godine isplatila 37 miliona KM dividende svojim akcionarima, a očekuje se da će do 1. januara 2023. biti isplaćeno ukupno 40 miliona KM.

Veoma je važno naglasiti da je osim malim akcionarima, građanima, m:tel dividendu isplatio i fondovima Republike Srpske kao svojim akcionarima, što svakako ima pozitivan uticaj na poboljšanje životnog standarda građana, odnosno što se ulaže u ekonomiju Republike Srpske. Jednako tako, m:tel je dividendu isplatio i svom osnivaču Telekomu Srbija.

Treba napomenuti da je, takođe, m:tel ove godine imao više dokapitalizacija svojih nezavisnih društava, čime je pokazao finansijsku snagu i potencijal da posluje uspješno uprkos svakom ekonomskom potresu.

„m:tel ove godine ima rekordan broj korisnika i cenu akcija, ali je bilo neverovatno zahtevno da se uz proces investiranja istovremeno isplate ovoliko visoke dividende. Jako sam ponosna što smo uspeli u tome“, izjavila je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel.