m:tel IPTV – mjesto odlične filmske zabave

Film „Dankinja“ je izvanredna ljubavna priča  zasnovana na na životima danskih umjetnica Lili Elbe i Gerde Vegner. Brak i rad Lili i Gerde razvijaju se dok Lili prolazi revolucionarni put transrodne pionirke. TV HBO2, nedjelja, 4. februar u 20.45 časova.

Izvor fotografije: TV HBO

Nakon što je svojoj supruzi Gerdi  pozirao za sliku kao ženski model, danski umjetnik Einar Vegener  postaje zaljubljen u svoj ženski identitet i počinje živjeti kao žena po imenu Lili Elbe. Iako njihov brak postaje napet, Gerda podržava Lili dok ona istražuje svoju pravu sebe i na kraju prolazi jednu od prvih operacija promjene pola na svijetu u 1930-ima. Ovaj dirljivi biografski film adaptacija je istoimene knjige Davida Ebershofa, a režiju potpisuje oskarovac Tom Huper („Kraljev govor“).

„Božićni hotel za dvoje“ je divna romantična komedija, a možete je pogledati u ponedjeljak, 5. februara u 15 časova na Pink Romance.

Izvor fotografije: Pink Romance

Mendi Lids uspješna je mlada žena, živi u sunčanom Majamiju i penje se na poslovnoj ljestvici u hotelskoj industriji. Ne vraća se često u svoj mali rodni grad na sjeveru, ali ove ju je godine baka napokon uvjerila da dođe kući za Božić. Mendi ima još jedan razlog, neobična lokalna kafana prodaje se i ona je želi kupiti za svoju firmu. Misleći na dobar posao, Mendi putuje kući, ali na putu  nailazi na Lukasa Mensina, svog srednjoškolskog suparnika koji je, čini se, takođe bacio oko na gostionicu.

Film „Večernje sunce“  je osvojio čak 11 nagrada. Sin  je smjestio oca Abnera u starački dom i brzo na njega zaboravio . Međutim,  Abner Mičam shvatio je kako čekanje smrti nije način življenja. TV FilmBox Extra, u utorak, 6. februara u 17.45 časova.

Izvor fotografije: FilmBox Extra

Odlučan da uživa u svojim posljednjim danima, Abner se vraća na svoju porodičnu farmu kako bi umro na svojoj zemlji, u najbližem okruženju. Ali, kada stigne kući otkriva kako je njegov sin iznajmio njegovu farmu njegovom neprijatelju Loncu Čoutu. Lonco odbija da ode, pa se Abner useli u kolibu koja je na imanju.  Njihove nesuglasice su iz dana u dan sve gore s obzirom da obojica vjeruju kako su u pravu. Počinju prijetiti jedan drugome i samo je pitanje vremena kada će situacija eksplodirati.

Tri puta Oskarom  nagrađeni režiser Oliver Stoun vratio se na velika platna s trilerom „Divljaci“ koji je zasnovan na hit kriminalističkom romanu autora Dona Vinsloua. TV Pink Crime&Mystery, srijeda, 7. februar u 22 časa.

Izvor fotografije: Pink Crime&Mystery

Ol-Star glumačka postava će vas oduševiti u ovom velikom kino hitu! Radnja samog filma se vrti oko Bena i Šona , koji su uspješni u poslu uzgajivača marihuane. Međutim, stvari se dodatno zakomplikuju kad im sa poslovnim prijedlogom stignu velike ribe svijeta krijumčarenja, koji žele dio njihove zarade.

Za više informacija o sadržajima m:tel IPTV-ja, m:SAT-a i ON TV-a posjetite mtel.ba/tv-svijet.