m:tel i ove godine podržao obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Evropske komisije i Centra za sigurni internet globalno obilježava već 20 godina, a promovišu ga brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medija, politike i telekomunikacija.

,,Zajedno za bolji internet” (“Together for a better internet”) slogan je ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta koji će se održati 7. februara, kroz već tradicionalno takmičenje za učenike osnovnih i srednih škola Bosne i Hercegovine na temu sigurnosti na internetu.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta svake godine bilježi rast broja učesnika, pa je do danas oko 123 hiljade djece i mladih iz Bosne i Hercegovine učestvovalo u online takmičenju!

Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima u vezi sa sigurnim korištenjem digitalnih tehnologija, koji će biti dostupan putem web platforme Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2023, dana 7. februara, od 09.00 do 19.00 časova, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja. Pobjednici i osvojene nagrade će biti objavljeni na stranici Centra za sigurni internet.

Kompanija m:tel se i ove godine nalazi na listi onih koji podržavaju obilježavanje ovog dana u Bosni i Hercegovini.

Podrškom ovakvim projektim, kao i ulaganjem u sopstvene mehanizme za zaštitu djece i mladih u okviru modernih tehnologija, m:tel aktivno učestvuje u izgradnji bezbjednijeg i sigurnijeg društva za odrastanje trenutnih i budućih generacija.

Uputstvo za djecu:

Zajedno za bolji Internet!

Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!

Šta treba uraditi?

  • Posjetiti web stranicu Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini  sigurnodijete.bai upoznati se sa sigurnim korištenjem interneta;
  • Dana 7. februara 2020. godine od 09.00 do 19.00 časova posjetiti web stranicu sigurnodijete.ba i registrovati se za kviz pod kodnim imenom;
  • Zabilježiti svoj jednistveni kod pristupa kvizu;
  • Riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta;
  • Osvojiti jednu od vrijednih nagrada.