m:tel dočekao veliku ljetnu grupu praktikanata iz BiH i Srbije

Kroz rad i druženje do sticanja novih znanja i vještina

Početkom mjeseca avgusta kompanija m:tel ugostila je grupu od 25 studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva, Fakulteta elektrotehnike iz Tuzle, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada te Prirodno-matematičkog fakulteta iz Banjaluke, koja će obavljati ljetnu stručnu praksu u ovoj kompaniji.

Sa navedenim fakultetima kompanija m:tel godinama unazad njeguje lijepu i uspješnu saradnju, a ove godine na pogram m:tel stručne prakse prijavilo se više od 40 studenata koji će praksu obavljati u ljetnjem i jesenjem terminu.

I ove godine praktikanti će provesti radno ljeto izučavajući interesantne teme koje su izabrali, ali i upoznati kompaniju iznutra, radne procese, ekspertizu i tehnologije koje postoje u kompaniji, a koje su na nivou najsavremenijih svjetskih praksi u telekom industriji. Imaće priliku da upoznaju organizaciju m:tel-a i izuzetno široku lepezu karijernih mogućnosti koje inženjer elektrotehnike, matematičar ili informatičar može odabrati u ovoj kompaniji.

m:tel i ove godina dočekao veliku ljetnu grupu praktikanata iz BiH i Srbije

Pored svega navedenog, imaće priliku da se upoznaju sa zaposlenima, da dožive pozitivnu i prijateljsku radnu atmosferu i da vide zašto je telekom uvijek najbolji izbor za profesionalni početak mladog inženjera ili matematičara. Ove godine praktikanti su se odlučili za teme Analytics Software, Oracle APEX, Internet of things, Data Warehouse i poslovna analitika, optička transportna mreža, IP/MPLS…

„Naročito nam je zadovoljstvo u kompaniji ugostiti naše stipendiste i na taj način im, pored materijalne, pružiti i pomoć u izgradnji praktičnih stručnih znanja i vještina. Ono na šta smo svake godine ponosni su naši iskusni mentori, kolege inženjeri koji će i ove godine nesebično dijeliti svoja znanja, vrijedno iskustvo i sve one korisne savjete i podršku koja će ovim sjajnim mladim ljudima dobro doći na njihovom profesionalnom putu i u budućoj karijeri. Mi u m:tel-u se trudimo da našim studentima zaista budemo iskreni prijatelji, da im budemo na raspolaganju i da damo sve od sebe da svoj obrazovni put uspješno završe i krunišu ga sticanjem diplome“, ističu iz kompanije m:tel.

Pored učenja, praktikantima će svakako ostati dovoljno vremena da uživaju u ljetu i kvalitetnim sadržajima koje nudi grad, a kompanija m:tel je svima onima koji dolaze iz drugih gradova, za vrijeme prakse obezbijedila i besplatan smještaj.

„Našim dragim praktikantima želimo da im vrijeme na praksi u m:tel-u bude lijepo, zabavno i kvalitetno ispunjeno i da im upravo ovo iskustvo bude jedan od razloga zašto će svoju karijeru započeti baš kod nas“, poručili su iz m:tel-a.