m:tel dobitnik Zlatnog grba Fudbalskog saveza Republike Srpske

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu Republike Srpske “Fudbal je život”, Fudbalski savez Republike Srpske danas je proslavio 30 godina postojanja i rada. Svečanost je upriličena, pored jubileja i povodom Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Akademiji je prisusvovao veliki broj zvanica iz sportskog, političkog i privrednog života Republike Srpske i Srbije.

Dr Jeleni Trivan, generalnom direktoru  kompanije m:tel dodijeljeno je priznanje “Zlatni grb Fudbalskog saveza Republike Srpske”. Ona je podsjetila da je m:tel, između ostalog, generalni sponzor Premijer lige BiH u fudbalu i fudbalskog kluba “Borac” Banjaluka. Posebno se zahvalila Draganu Stojkoviću, proslavljenom srpskom fudbaleru i selektoru reprezentacije Srbije. ”Dragan Stojković je jedini Srbin koji je nosilac ordena japanskog princa. Stojkoviću je u Nagoji u Japanu, u njegovu čast otvoren muzej sa njegovim imenom, a po njemu se zove  i tamošnji gradski bulevar”, naglasila je Trivan i poželjela da Fudbalski savez Republike Srpske stekne afirmaciju onako kako je Dragan Stojković proslavio Srbiju. Stojković je čestitao jubilej Fudbalskom savezu Republike Srpske i obećao da je reprezentacija Srbije spremna za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru i da će pružiti maksimum u cilju postizanja što boljeg rezultata.

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik je takođe uputio iskrene čestitke Savezu i najavio izgradnju Nacionalnog stadiona u Banjaluci. “Gradićemo Nacionalni stadion u budućnosti ovdje u Banjaluci. Mi smo to već najavili, ali nama treba saradnja sa drugim nivoima vlasti i adekvatna lokacija. Republika Srpka je spremna to da učini”, rekao je Dodik.

Fudbalski savez Republike Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine. Za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević iz Bijeljine, a generalnog sekretara Rodoljub Petković iz Banjaluke.