App takmičenje: Od ideje do aplikacije

Budite sa nama na online predavanju

Kada ste u timu programera u koji vjerujete i imate dobru ideju za aplikaciju, upravo ste krenuli na put na kojem ćete uz malo upornosti proširiti svoja znanja, steći iskustvo u razvoju od početka do kraja i doživjeti divan osjećaj uspjeha.

Put od ideje do aplikacije pun je izazova i odluka koje trebate donijeti pa je dobro znati koja vas pitanja očekuju prije samog početka izrade aplikacije, kako odrediti metod rada, koja je uloga mentora i kako sav proces držati pod kontrolom.

Odgovore na ova pitanja daće nam Andrej Tomić, senior software developer u helu.io, austrijskoj kompaniji sa sjedištem u Beču i osnivač vlastitog startapa Atomic Solutions u Banjaluci. Veliko iskustvo je stekao radeći na razvoju softvera u inostranim kompanijama a proteklih pet godina se profesionalno bavi izradom aplikacija za mobilne uređaje.

Andrej Tomić će govoriti o najčešćim zamkama pri izradi aplikacija te kako izgleda izrada aplikacija kroz iterativne procese uz nekoliko case study primjera. Takođe, upoznaće nas sa osnovnim pojmovima u programiranju mobilnih aplikacija kao što su MVPMinimum Viable Product, USPUnique Selling Point, Scrum i mnogim drugim.

Besplatno online predavanje “Od ideje do aplikacije” održaće se u okviru m:tel App takmičenja za srednjoškolce iz BiH i prvenstveno je namijenjeno profesorima informatike srednjih škola iz BiH i ostalima koji su zainteresovani da budu mentori svojim učenicima.

Predavanje će se održati u četvrtak 27. oktobra sa početkom u 18.30 časova a prisustvovati možete putem MS Teams platforme. Registrujte se putem online forme dostupne na www.mtel.ba najkasnije do 27. oktobra do 16.00 časova kako biste dobili link na kojem ćete pratiti predavanje.

Stvaranje aplikacija je jedan od načina kako ovaj svijet učiniti boljim, ljepšim i lakšim za život. Ne propustite zanimljivo predavanje Andreja Tomića.

Andrej Tomić ima trideset godina, po profesiji je psiholog, sa diplomom Coastal Georgija koledža u SAD. Takođe je i bivši je košarkaš sa iskustvom profesionalnog igranja u Španiji, Americi, BiH i Izraelu.

Po završetku studija zainteresovao se za programiranje i razvoj softvera a proteklih pet godina uspješno radi na razvoju aplikacija za mobilne uređaje. Trenutno je senior software developer i delivery coordinator u helu.io, austrijskoj kompaniji sa sjedištem u Beču a pokrenuo je i vlastiti startap Atomic Solutions u Banjaluci.

Bogato iskustvo u raznim oblastima omogućilo mu je dodatne vještine u vođenju projekata, koordinisanju poslova i boljem razumijevanju korisničkih potreba.

Andrej Tomić pripada novoj generaciji programera koji imaju drugačiju viziju o tome kakav proizvod žele da stvore. Atomic Solutions je pokrenuo sa idejom kreiranja inovativnih aplikacija koje će se koristiti upravo na domaćem tržištu. Za razliku od softvera koji se razvija na prostoru BiH a koji je najčešće namijenjen inostranom tržištu, Andrejeva vizija je da razvija rješenja od kojih će koristi imati naši ljudi, da stvara aplikacije koje će im uštedjeti vrijeme i olakšavati poslove i time generalno pomoći digitalnom razvoju naše zemlje.

Andrej Tomić je u UN kampanji #30DanaMladih proglašen za jednog od mladih šampiona. Otac je jedne divne Emili.