Mreža X dobija audio i video pozive

Elon Musk je saopštio da će mreža X uskoro dobiti funkciju audio i video poziva.

Takođe je precizirao da će nova opcija biti kompatibilna sa Androidom, iOS-om, PC-om i Mac-om. Musk tvrdi da će se audio i video pozivi na nekadašnjem Twitter-u moći obavljati bez upotrebe telefonskog broja.

Elon Musk je u objavi napisao: “Dolaze video i audio pozivi na X” uz dodatak da za novu funkciju “neće trebati telefonski broj”, kao što je uobičajeno na aplikacijama za komunikaciju.

Nova funkcionalnost na X-u je više puta bila zagonetno najavljivana u prošlosti, a očekuje da će se pojaviti u jednon od nadolazećih ažuriranja. Dizajnerka Twitter-a, Andrea Conway, prije više od mjesec dana je podijelila isječke izgleda novih funkcija, uključujući i korisnički interfejs.

Interfejs za audio i video pozive veoma podsjeća na druge aplikacije koje imaju opciju poziva. Korisnik će imati opciju da obavi audio ili video poziv iz odjeljka za direktnu komunikaciju.

Elon Musk nije precizirao da li će ova nova funkcija biti dostupna samo pretplatnicima sa “Blue” paketom (nekadašnji Twitter Blue) ili će je imati svi korisnici X-a.