Mozilla novim alatom štiti vaše podatke

Zaštita ličnih podataka na internetu itekako je važna, zbog čega Mozilla uvodi nadogradnju na svoj besplatni Mozilla Monitor servis, koja će im donijeti zaradu.

Naime, novi servis nazvali su Monitor Plus, a pretplata za njega iznosi osam dolara mjesečno. Za taj novac ukradeni podaci korisnika biće uklanjani sa svih sajtova na kojima se vrši njihova prodaja. U pitanju je čak više od 190 takvih internet stranica.

Iz Mozilla-e navode da na besplatnom servisu već imaju više od 10 miliona prijavljenih korisnika, što je pozamašna cifra. Svi oni besplatno mogu da dobiju samo jedno skeniranje i provjeru da li su njihovi podaci završili na nekom od “spornih” sajtova. Pretplatici će od Monitor Plus servisa dobijati redovne mjesečne provjere korisničkih informacija.

Takođe, Monitor Plus ima mogućnost automatskog uklanjanja ličnih podataka korisnika kao što su ime, trenutna i prethodna adresa, brojevi telefona… Da bi koristili usluge ovih servisa korisnici moraju da im otkriju svoje ime, zemlju u kojoj žive, datum rođenja i email adresu.

Iz kompanije ističu da su te informacije zaštićene, a da su im neophodne kako bi dobili što precizniji rezultat za korisnika.