Možete testirati novi Counter Strike, evo i kako

Kako da se pridružite Counter-Strike 2 beta test programu i postanete dio odabrane ekipe koja testira novu igru, čiji izlazak je najavljen za ovo ljeto?

Prvo treba da provjerite da ispunjavate sljedeće preduslove za dobijanje pozivnice: veliki igrački staž u CS, da imate ocjenu kao pošten igrač i da nemate zabrana na Steam nalogu.

Nakon toga preuzmite i instalirajte besplatni Counter-Strike: Global Offensive preko Steam-a.

Pokrenite instalaciju CS:GO-a. Ako ste već igrali CS:GO, imate veću šansu da budete izabrani za CS2 beta test.

U sljedećem koraku uđete u glavni meni CS-a i provjerite da li ste dobili obavještenje o ograničenom beta pristupu za CS2. Ako niste, igrajte fer i pošteno i Valve će sukcesivno proširivati spisak beta igrača. Kada dobijete pozivnicu za ograničeni test CS2, Steam će automatski preuzeti igru na vaš računar.

Kada je instalacija završena, moći ćete da birate između CS:GO i CS2 kada kliknete na „Play“ dugme u Steam-u.

Napomena: Valve trenutno u izboru igrača uzima u obzir njihovo vrijeme igranja prije beta testa, ali to može da se promijeni u budućnosti. U svakom slučaju, igranje CS:GO-a će vam pomoći da povećate šanse da budete izabrani za CS2 beta test.

Kompanija Valve je nedavno najavila Counter-Strike 2, najnovije izdanje popularne igre koja će se ovog ljeta pojaviti kao besplatna nadogradnja Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) igre.

Valve premješta igru na najnoviju verziju svog internog Source 2 engine-a, što će dovesti do primjetnog skoka u grafičkoj realnosti.