Motorola predstavila ThinkPhone, poznate sve specifikacije

Lenovo i Motorola su se udružili i napravili ThinkPhone, svojevrstan omaž ThinkPad naslijeđu tehnologije i dizajna.

ThinkPhone, koji je predstavljen na sajmu potrošake elektronike CES 2023, je kombinacija mobilnih tehnologija Motorole i dizajna čuvenih ThinkPad laptopa.

ThinkPhone ima OLED displej veličine 6,6-inča u rezoluciji 2.400 x 1.080 i sa frekvencijom osvježavanja od 144 Hz.

Displej ima uske ivice i podršku za HDR10+. Otpornost na oštećenja i ogrebotine nakon pada sa visine od 1,25 metara garantuje Corning Gorilla Glass Victus, a IP68 i MIL-STD 810H sertifikat pokazuju da bi telefon trebalo da preživi uranjanje u vodu.

U ThinkPhone je ugrađen Snapdragon 8+ Gen 1 čipset, a memorijska kombinacija može biti 8 ili 12 GB RAM-a i 128, 256 ili 512 GB skladišne memorije koja se može dodatno proširiti microSD karticom.

ThinkPhone je prvenstveno namijenjen za poslovne korisnike i dolazi sa instaliranim Microsoft 365, Outlook i Teams aplikacijama.

Kombinaciju kamera čine one na zadnjoj strani: glavna sa senzorom od 50 megapiksela i f/1,8 otvorom blende, druga sa ultraširokim senzorom od 13 megapiksela koji ima Macro Vision dodatak, a tu je i dubinski senzor od 2 MP. Prednja kamera ima 32 MP i ugrađen automatski fokus.

Motorola ThinkPhone dolazi sa baterijom kapaciteta 5.000 mAh koja se puni običnim punjačem snage 68 W i snagom od 15 W pomoću bežičnog punjenja. Punjač dolazi u paketu zajedno sa telefonom.

Dizajn ThinkPhone-a je posveta ThinkPad laptopu. Predstavljena verzija telefona dolazi u Carbon Black boji, a na donjem dijelu pozadine utisnut je ThinkPhone logo u istom fontu kao poznati ThinkPad znak na Lenovo laptopima.

Osim standardnih tastera i ulaza, uređaj na boku ima poseban crveni konektor, a njegovu fuknkciju određuje sam korisnik telefona. Telefon ima ThinkShield bezbjednosnu platformu i Think 2 Think konekciju za povezivanje sa ThinkPad laptopom.

Lenovo ThinkPhone by Motorola stiže na evropsko tržište u sljedećih nekoliko mjeseci.