Motorola predstavila pristupačni Moto G52 uređaj

Motorola ima novi telefon koji stiže na evropsko tržište, a najavljen je kao uređaj koji donosi novo iskustvo po pristupačnoj cijeni.

Predstavljanje treba da započne činjenicom da je u pitanju jedan od telefona sa najtanjim kućištem u svojoj kategoriji. Pred korisnike izlazi sa ultra-širokim 6.6 inčnim OLED displejom koji ima osvježavanje ekrana od 90Hz i Full HD+ rezoluciju slike.

Smartphone pokreće Snapdragon 680 procesor, dolazi sa trostrukim sistemom kamera, dual stereo zvučnicima Dolby Atmos tehnologije te dugotrajnom baterijom.

Da raščlanimo malo ove karakteristike. Procesor donosi 20 odsto bolje performanse u poređenju sa prethodnom generacijom ove serije telefona. Baterija ima kapacitet 5.000 mAh i podržava 30W punjenje, što znači da brzo možete povratiti potrošene procente i nastaviti sa korištenjem telefona. Dva velika stereo zvučnika daju korisnicima iskustvo punijeg i multidimenzionalnog zvuka prilikom konzumiranja multimedijalnih sadržaja.

Glavni senzor kamere bilježi trenutke u rezoluciji od 50 MP, uz podršku ultraširoke kamere od 8, te makro kamere od 2 MP. Na prednjoj strani telefona se nalazi kamera koja omogućava selfie u rezoluciji od 16 MP.

Moto G52 dolazi s 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koja se može proširiti putem microSD kartice. Senzor za otisak prsta je smješten bočno, dok je uređaj otporan na vodu po IP52 standardu. Osim toga, Motorola koristi operativni sistem Android 12 sa MyUX interfejsom.

I na kraju Moto G52 na evropsko tržište stiže ovog mjeseca po cijeni od 250 evra.