Motorola predstavila novi smartfon

Motorola je predstavila svoj najnoviji smartfon, Moto G64 5G, i prvi uređaj na svijetu koji će pokretati Dimensity 7025 procesor.

Telefon dolazi u varijantama sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, ali takođe postoji i opcija sa impresivnih 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Za dodatno proširenje memorije tu je MicroSD slot koji podržava kartice do 1 TB.

Softver koji pokreće uređaj je Motorola-ov My UX baziran na Androidu 14, a korisnici mogu očekivati nadogradnju na Android 15.

Što se tiče ekrana, Moto G64 5G dolazi sa 6,5-inčnim FullHD+LCD ekranom sa frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, što omogućava izuzetno glatko korisničko iskustvo. Ekran je zaštićen Gorilla Glass staklom i ima centralno pozicioniran rupičasti izrez za selfie kameru od 16 MP. Na poleđini se nalaze dvije kamere, glavna od 50 MP sa optičkom stabilizacijom slike i ultraširoka od 8 MP sa vidnim poljem od 118 stepeni, koja je takođe korisna za makro fotografije.

Izvor fotografije: Motorola.com

Bateriju od 6.000 mAh podržava 30W punjenje, a uz uređaj dolazi 33 W punjač kako bi se osiguralo brzo i efikasno punjenje.

Ostale karakteristike uključuju bočno smješten senzor za otisak prsta, USB-C port, 3,5 mm utor za slušalice, stereo zvučnike, NFC podršku, Dolby Atmos i Spatial Sound. Moto G64 5G, takođe, ima IP52 certifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Sa debljinom od 8,89 mm i težinom od 192 grama, ovaj smartfon će biti dostupan u tri atraktivne boje: Mint zelenoj, Pearl plavoj i Ice ljubičastoj. Moto G64 5G obećava da će donijeti napredne performanse i bogato iskustvo korisnika.