Motorola sprema telefone koji imaju miris

Motorola je najavila da će uskoro predstaviti telefone koji će imati miris.

Najnoviji modeli, Motorola edge 30 ultra, edge 30 fusion i 30 neo, biće prvi telefoni u istoriji industrije koji će imati miris zahvaljujući parfemu koji će se osjetiti čim pakovanje telefona bude otvoreno.

Motorola je 2021. godine, kao dio svog čulnog projekta od 360 stepeni, zajedno sa najvećim kreatorom parfema i ukusa, kompanijom Firmenich, odlučila da stvori brendirani parfem koji otjelotvoruje sve vrijednosti brenda. Ovaj projekat započet je u Brazilu, a sada će biti proširen i na druge zemlje svijeta”, izjavila je Renata Altenfelder, brend direktorka kompanije Motorola za globalno tržište.

Miris će dominirati i u zvaničnim predstavništima Motorola-e i u pakovanju novih Motorola edge telefona. Miris je mješavina bijelih aldehida, aroma, začina i morskih nota.

U komapniji kažu da Motorola svojim mirisom kreira slično iskustvo kao miris novog automobila i da na taj način želi da poveže utiske koji pružaju vid, dodir, zvuk i miris i pruži jedno novo i drugačije iskustvo. Oslanjaju se na studiju Rokfeler univerziteta koja kaže da su ljudi u stanju da zapamte 35% odsto onoga što pomirišu, 5 odsto onoga što vide, 2 odsto onoga što čuju i 1 odsto onoga što dodirnu.

Što se tiče performansi, Motorola edge 30 fusion telefon dolazi sa 6.55-inčnim 144Hz OLED displejom, Snapdragon 888+ 5G procesorom i naprednim 50 MP kamera sistemom sa optičkom stabilizacijom slike, Ono što je, takođe, specifično je dizajn boja, u specijalnoj paleti Viva Magenta, u saradnji sa Panteonom.

Motorola se pohvalila i svojim novim slušalicama Buds 600 ANC sa Snapdragon Sound tehnologijom koja pruža zvuk visoke rezolucije i eliminiše razliku u kvalitetu zvuka koja je postojala između bežičnih i slušalica sa žicom.