Motorola najavila telefon s kamerom od 200 MP

I Motorola sprema pametni telefon sa kamerom od 200 MP. 

To je na društvenoj mreži Weibo potvrdio generalni menadžer kompanije Lenovo, koja je vlasnik Motorola-e. Naime, u tizeru koji je objavio prikazano je sočivo kamere uz poruku da stiže nova era mobilne fotografije, a donijeće je senzor od 200 MP. Iako nisu otkrivene karakteristike, niti naziv uređaja koji će imati tu čast da prvi predstavi ovu snažnu kameru, šuška se da bi taj telefon mogao biti nazvan Frontier.

Navodno će imati tri zadnje kamere, a pokretaće ga Qualcomm-ov Snapdragon 8+ Gen 1 procesor. Takođe, sudeći prema glasinama, taj uređaj bi trebalo da ima 6,67-inčni OLED ekran sa frekvencijom osvježavanja od 144 Hz, te brzo punjenje od 125 W.

Što se tiče pomenutog senzora od 200 MP, navodno je u pitanju Samsung-ov ISOCELL HP1, koji je najavljen još prošle jeseni, a koji bi trebao donijeti višestruke funkcionalnosti utemeljene na „deep learning“ algoritmu.

Iako ovaj senzor nudi ogroman broj megapiksela, stručnjaci upozoravaju da to ne mora biti presudno da fotografija bude vrhunskog kvaliteta. Bitnu ulogu u tome imaju i oštrina i svjetlina, što zavisi i od Motorola-ine obrade.

Korištenje snažnog senzora u nadolazećem smartphonu nije jedina vijest iz te kompanije. Najavljen je i izlazak novog pametnog telefona koji će pokretati Snapdragon 8+ Gen 1 procesor, a pretpostavlja se da je u pitanju sklopivi Razr 3.