Motorola Moto G52: prve fotografije i pune specifikacije

Prošlo je pola godine od kako je Motorola na tržište izbacila Moto G51, a sada je najavljen njegov nasljednik čije specifikacije i prvi fotografije su izašle u javnost.

Motorola Moto G52 će se u skorijoj budućnosti naći u prodaji, jer se potrebni certifikacioni postupci nalaze u završnoj fazi. Motorola izbjegava uobičajen godišnji raspored u izbacivanju novih modela na tržište, kako to rade druge kompanije. Ostaje da se vidi da li ovaj ubrzaniji proces može biti konkurentska prednost u odnosu na ostale.

Ono sa čim izlaze pred kupce je dobar telefon srednjeg ranga sa velikim ekranom i sa snažnom baterijom, ali bez 5G podrške u skladu sa prethodnim generacijama Moto serije. Imaće 6,55 inčni pOLED displej FHD+ rezolucije i brzine osvježenja 90Hz. Prethodni model je imao više,  120Hz, ali ovaj model umjesto IPS LCD-a ima pOLED (OLED sa plastičnim supstratom) displej.

Pozadi se nalazi trostruka kamera – 50 MP glavna, 8 MP širokougaona i 2 MP dubinska, dok bi prednja trebala biti postavljena centralno i imaće 16 MP. Pokreće ga Snapdragon 680 procesor, a dolaziće u kombinacijama memorije sa 4 GB ili 6 GB RAM-a zajedno sa 128 GB ili 256 GB skladišne memorije.

Baterija kapaciteta 5.000 mAh je među najvećim koje Motorola stavlja u svoje uređaje, telefon ima IP52 sertifikat vodootpornosti, a procjenjuje se da će koštati između 200 i 300 dolara.

Fotografija: Motorola / Evan Blass