Motorola g72 posjeduje kameru od 108 MP

Nakon Indije, pametni telefon Motorola g72 stigao je i na evropsko tržište, i to sa impresivnom glavnom kamerom od 108 MP.

U pitanju je jedan od bolje opremljenih modela Moto G serije, koji dolazi sa P-OLED ekranom dijagonale 6,6 inča, sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Odnos ekrana i tijela ovog uređaja iznosi 85,3%.

Telefon Motorola g72 pokreće MediaTek Helio G99, 6nm čipset, koji i u najzahtjevnijim situacijama, poput igranja igrica, štedi bateriju. Kad smo već kod baterije, ona je od 5.000 mAh, a koja podržava brzo punjenje od 33 W.

Na ekranu se nalazi selfi kamera od 16 MP, a na zadnjoj strani uređaja, pored glavne kamere od 108 MP, tu su i ultraširokougaona od 8 MP i makro kamera od 2 MP. Ovaj telefon stiže u meteorit sivoj i polarno plavoj boji, a kombinacijom 6 GB RAM-a/128 GB prostora za pohranu.

Posjeduje dva velika stereo zvučnika sa Dolby Atmos tehnologijom, koji donose savršeno čist zvuk i rade čak i kada su slušalice priključene. Telefon dolazi sa Androidom 12, a posjeduje i proširenje za microSD karticu. U većem dijelu Evrope prodaje se po cijeni od 259 evra, mada je u nekim zemljama, među kojima je Njemačka, nešto skuplji.

Podsjećamo, telefone Motorola možete pronaći i u bogatoj ponudi kompanije m:tel.