Motorola Edge 20 predstavljena na renderima

Motorola sprema svoju Edge 20 seriju telefona, koja uključuje standardni te modelePro i Lite, a sada je predstavljena na renderima.

Ranije ovog mjeseca, prva dva modela su primjećena na TENAA listingu, uz fotografije i navode o nekim karakteristikama. Sada su se pojavili renderi za Motorola Edge 20 globalni model.

Telefon ima 6.7-inčni displej sa tankim okvirima sa tri strane. Ekran će imati FullHD+ rezoluciju, 120Hz osvježavanje i punch-hole sa 32 MP selfie kamerom.

Trostruka kamera dolazi na zadnjoj strani, od kojih glavni senzor ima 108 MP, a tu su i oni od 16 (vjerovatno ultraširoki) i 8 MP (telefoto sa 3x zumiranjem).

Na desnoj strani okvira su smješteni tasteri za paljenje i zvuk, kao i otisak prsta. Na dnu je USB-C port, mikrofon, slušalica i slot za SIM kartice, dok je gornje strana rezervisana za sekundarni mikrofon. Uređaj nema 3.5 mm priključak.

Pretpostavka je da će ga pokretati Snapdragon 778G čipset, uz 6 GB ili 8 GB RAM-a i 128 GB ili 256 GB skladišnog prostora, a sve će napajati baterija jačine 4.000mAh.

Serija bi trebalo da bude predstavljena 5. avgusta.