Motorola će imati olovku opremljenu Bluetooth-om

Od kompanije Motorola očekujemo njihov najbolji uređaj – Motorola Edge 30 Ultra uz koji dolazi i klon Samsung-ove S Pen olovke.

O Motorola Edge 30 Ultra priča se još od prošle godine, kada su objavljeni renderi uređaja i prilično detaljne, ali neslužbene specifikacije.

Motorola planira da lansira dva dodatka za ovaj uređaj, uključujući folio kućište i Motorola Smart Stilus. To je olovka koja se povezuje sa pametnim telefonom preko Bluetooth-a i podržava pokrete u vazduhu i bežično punjenje.

Možete ga koristiti za pisanje direktno u tekstualne okvire na telefonu, a njegovo dugme vam omogućava da kontrolišete reprodukciju medija. Olovka može poslužiti čak i kao vazdušni miš sa spoljnim ekranom. Smještena je u torbi na poleđini telefona.

Folio futrola takođe uključuje mnoge funkcije, ali najvažnije je da će uključiti i slot za S Pen olovku za vaš Smart Stilus, kako biste ga lakše nosili. Futrola ima otvorenu traku preko prednje strane ekrana na kojoj možete da vidite uključeni ekran. Uređaj će znati kad je olovka izvučena i automatski ponuditi pokretanje određenih aplikacija.

Telefon će, navodno, imati 6.6-inčni OLED ekran sa 144 Hz osvježenjem, Snapdragon 8 Gen1 čip i 50+50+2 MP kamere na leđima, uz 60 MP selfie kameru sprijeda.

Cijena i datum lansiranja ovog uređaja još nisu poznati.